За тиждень ворог здійснив майже півтисячі обстрілів та 7 спроб штурму — штаб АТО

За тиждень ворог здійснив майже півтисячі обстрілів та 7 спроб штурму — штаб АТО

Укрінформ
Протягом минулого тижня російськими окупаційними військами здійснено 457 обстрілів позицій сил АТО. Крім того, мали місце 7 невдалих спроб штурмувати опорні пункти українських воїнів.

Про це заявив під час прес-конференції у понеділок в Антикризовому медіа-центрі у Краматорську начальник прес-центру штабу АТО полковник Валентин Буряченко.

“За період з 18 по 25 липня російські окупаційні війська здійснили 457 обстрілів позицій українських армійців”, - заявив він.

Полковник додав, що ворог і надалі продовжував використовувати заборонену Мінськими домовленостями зброю, включаючи 122-мм та 152-мм артилерію, 82-мм міномети, крупнокаліберні кулемети, зенітні установки, БМП та танки.

За його словами, найбільш складана ситуація спостерігалася на Донецькому та Маріупольському напрямках, де найбільш “гарячими точками” були Авдіївка, Піски, Новоселівка-2, Опитне та Широкине, Красногорівка, Старогнатівка і Новогригорівка відповідно.

“Українські військовослужбовці суворо дотримуються Мінських домовленостей, у жодному випадку не відкривають вогонь першими, а лише у випадку, коли виникає небезпека життю і здоров'ю наших військовослужбовців”, - наголосив Буряченко.

Крім того, почастішали атаки на опорні пункти сил АТО з боку ДРГ противника.

“Лише за минулий тиждень було 7 таких спроб атакувати наші позиції. Три рази диверсанти прямували в Маріупольському напрямку, один випадок був зафіксований під Авдіївкою і три на Луганщині”, - зазначив Буряченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-