Бойовиків під Широкиним захоплювали бійців 54-го розвідбату ЗСУ, усіх нагородять  – Генштаб

Бойовиків під Широкиним захоплювали бійців 54-го розвідбату ЗСУ, усіх нагородять – Генштаб

Укрінформ
Ворожу диверсійну групу під Широкиним 27 червня захоплювала зведена група з 8 військовослужбовців 54 окремого розвідувального батальйону ЗС України. За успішне виконання завдання розвідників  буде приставлено до високих державних нагород.

Про це йдеться в опублікованому на Facebook відповідному коментарі Генерального штабу ЗСУ з приводу операції. 

"27 червня зведена група військовослужбовців 54 окремого розвідувального батальйону Збройних Сил України виконувала бойове завдання в районі населеного пункту Широкине, що на Маріупольському напрямку. Напередодні у вказаному районі було помічено високу активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп", - йдеться у повідомленні.

У ході виконання завдання військовослужбовцями ЗСУ було виявлено диверсійно-розвідувальну групу противника у кількості до взводу особового складу, яка облаштовувала нові вогневі позиції та готувалась до проведення мінування місцевості.

"За рішенням командира, розвідувальна група чисельністю 8 військовослужбовців здійснила наліт на ворога, внаслідок чого двоє бойовиків було знищено, а восьмеро - захоплено в полон", - повідомили у Генштабі.

Вогневе прикриття відходу українських розвідників здійснювали інші підрозділи сил АТО наявними силами і засобами вогневого ураження: "Незважаючи на загороджувальний вогонь артилерії противника, полонених було виведено на контрольовану українськими військами територію".

Під час операції сили АТО втрат в особовому складі, зброї та техніці не зазнали.

"Інформація, що взяті в полон бойовики виконували гуманітарну місію з розмінування, не відповідає дійсності, про що свідчать самі полонені, а також виявлені на місці вибухові пристрої, підготовлені до здійснення мінування", - наголошується у повідомленні.

Також зазначається, що поруч з місцем події була виявлена інша ДРГ противника у складі 8 чоловік, з яких 1 снайпер. Сили АТО перехресним вогнем блокували виявлену ДРГ та нанесли вогневе ураження. Щонайменше двох бойовиків цієї ДРГ було знищено.

"За успішне проведення операції, за рішенням начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України військовослужбовців розвідувальних підрозділів Збройних Сил України приставлено до високих державних нагород", - говориться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-