Петиція про деукраїнізацію вулиць в Краматорську не набрала й 250 голосів

Петиція про деукраїнізацію вулиць в Краматорську не набрала й 250 голосів

Укрінформ
Петиція до Краматорської міськради з проханням організувати громадські обговорення з приводу перейменування вулиць Героїв Небесної Сотні та Героїв України не набрала необхідних 250 голосів. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на сайті Єдиної системи місцевих петицій це звернення протягом місяця підтримали лише 164 особи.

В петиції містилося прохання "організувати громадські обговорення з приводу перейменування вулиці Героїв Небесної Сотні на вулицю Правова, та перейменування вулиці Героїв України на вулицю Андрія Вознесенського".

Деукраїнізувати вулиці в Краматорську намагався Андрєєв Олексій Юрійович, який позиціонує себе місцевим громадським активістом. На своїй сторінці у "Фейсбук" він вів активну кампанію із закликом підтримати петицію про перейменування вулиць Героїв України та Героїв Небесної Сотні, які, за його словами, є назвами, "нав’язаними міноритарною групою націоналістів".

Раніше О.Андрєєв вже виступав ініціатором перейменування вулиць у Краматорську з патріотичними назвами.

Тоді наприкінці березня на сайті міської ради Краматорська появилося повідомлення щодо проведення громадського обговорення з цього приводу, яке потім оперативно було знято рішенням міського мера Андрія Панкова, який заявив, що потребує часу, щоб розібратися у сит.уації. За словами цього громадянина України, який відверто захоплюється у своєму "Фейсбук" особистістю президента країни-агресора Путіна, він на вулицях "Героїв Небесної Сотні" та "Героїв України" "навіть сарай би не купив".

Поруч з цим, О.Андрєєв не соромиться критикувати владу України та її військових, використовуючи стандартні кліше російської пропаганди, заявляє про нібито утиски росіян в Україні, як і не визнає агресію з боку РФ проти України.

Як повідомляло агентство, О.Андреєєв також був в центрі скандалу 9 травня у Краматорську, коли силою відібрав фотоапарат у місцевого журналіста, який знімав провокацію з "георгіївськими стрічками".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-