Вчителі опорних шкіл на Донеччині отримуватимуть подвійну зарплату – Жебрівський

Вчителі опорних шкіл на Донеччині отримуватимуть подвійну зарплату – Жебрівський

Укрінформ
Вчителі та директори 21 опорної школи у Донецькій області отримуватимуть подвійну заробітну плату – додаткове фінансування йтиме з місцевого чи обласного бюджету.

Про це заявив в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV у понеділок керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В цьому році я обов’язково запущу 21 опорну школу. Ми їх зробимо суперовими, з українським духом, з конкурсним відбором директорів і вчителів. І мною прийнято рішення, в цих опорних школах вони будуть отримувати подвійну заробітну плату", - заявив він.

За словами Жебрівського, ще одна зарплата буде виплачуватися за рахунок місцевого (обласного) бюджету. "Деякі міста і райони  витримають, деякі ні – значить, вони отримають підтримку з обласного бюджету", - додав очільник Донеччини.

Керівник Донецької ВЦА підкреслив, що потрібно "створити умови, що вчитель був гідною та самодостатньою людиною".

Як повідомляло агентство, в рамках освітньої реформи до початку нового навчального року буде створено 21 опорну школу І-ІІІ ступеню, яка матиме свої школи-філії.

Сума бюджетних коштів, яка передбачається на створення 21 навчального закладу, складає 250 млн грн. В рамках цього фінансування школи отримають ресурси на ремонт приміщень та термомодернізацію, навчальне обладнання та інформаційно-комп’ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти.

Так, у тематичних класах встановлять нове цифрове обладнання, а у бібліотеки надійдуть сучасні підручники. Також школи повинні мати пандуси та ліфти для дітей з особливим потребами, а їдальня, медичний пункт та санвузли мають бути оснащені згідно санітарних норм.

Крім того, планується відновити прилеглі автодороги і встановити зовнішнє освітлення в безпосередній близькості до них.

Ремонтні роботи та закупівля новітнього електронного обладнання для навчальних закладів буде здійснюватись за рахунок коштів обласного та державного бюджетів.

Між тим, поки місцева влада деяких населених пунктів Донеччини затримують надання проектно-кошторисної документації.  Зокрема, станом на 9 червня до Донецької ОДА надійшло лише 7 проектно-кошторисних документів по створенню опорних шкіл. З огляду на це, під час останньої наради з представниками міст голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський пообіцяв карати чиновників, які не забезпечать ефективну роботу по створенню проектно-кошторисної документації для побудови опорних шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-