Випускники з окупованих територій зможуть вступити до вишів України без ЗНО

Випускники з окупованих територій зможуть вступити до вишів України без ЗНО

Укрінформ
В Україні набуло чинності законодавство, за яким випускники шкіл тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей отримають без складання ЗНО можливість вступу до українських вищих навчальних закладів.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу розповіла директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Надія Оксенчук.

"Головна мета Закону - це надати можливість нашим учням з тимчасово окупованих територій на здобуття вищої освіти в Україні, не обов'язково складаючи ЗНО. Тобто випускники з цих територій можуть скласти державну підсумкову атестацію та отримати документ державного зразка про повну загальну середню освіту", - прокоментувала Оксенчук підписання Президентом Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції".

За словами Оксенчук, ця атестація є "такою собі контрольною роботою". Після її складання випускники зможуть за бажанням вступати до внз, які знаходяться на території Донецької чи Луганської областей, чи є переміщеними з окупованих територій. При цьому, вони мають скласти вступні іспити.

Також залишається можливість вступу до внз для дітей з окупованих територій за результатами ЗНО (тим, хто його склав).

"У нас визначено школи, де учні з тимчасово непідконтрольних територій навчалися за екстернатною формою навчання та реєструвалися на ЗНО. Ті учні, які не змогли зареєструватися на основну сесію ЗНО, зможуть взяти участь у додатковій сесії ЗНО, яка проходитиме з 14 червня по 4 липня. З вступом Закону в силу учні зможуть і не складати ЗНО, а просто приїхати у зручний для них час для проходження підсумкової державної атестації у школі", - повідомила директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА.

Більш детально читайте інтерв’ю Надії Оксенчук на сайті Укрінформу за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-