Штаб АТО: на Донбасі 6,5 тис. російських військових з понад 600 од. бронетехніки

Штаб АТО: на Донбасі 6,5 тис. російських військових з понад 600 од. бронетехніки

Укрінформ
Чисельність кадрових частин ЗС РФ на окупованих територіях Донбасу становить близько 6,5 тис. військовослужбовців.

Про це заявив під час прес-конференції у Краматорську речник прес-центру штабу АТО майор Антон Миронович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей зараз розгорнуто 9 батальйонно-тактичних груп та 6 ротно-тактичних груп загальною чисельністю 6,5 тис. військовослужбовців ЗС РФ", - зазначив Миронович.

За словами речника, у складі угрупування ЗС РФ на території України може нараховуватися понад 200 одиниць танків, понад 400 бойових броньованих машин (БТР, БМП), майже 150 од. артилерійських систем, близько 100 од. ракетних систем залпового вогню (РСЗВ) та майже 70 од. засобів ППО.

Він уточнив, що ця цифра військовослужбовців та озброєння і військової техніки (ОВТ) не стосується 1-го та 2-го армійських корпусів, сформованих на території т.з. "ДНР" та "ЛНР" відповідно. В обох корпусах також присутні російські військові, однак вони не представлені там окремими підрозділами, а більше виконують функції управління та контролю на керівних посадах.

"Загалом угрупування ЗС РФ вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України становить 16 батальйонно-тактичних груп та 8 ротно-тактичних груп загальною чисельністю з урахуванням кримського міжвидового угрупування ЗС РФ 34 600 військовослужбовців", - додав речник штабу АТО.

Як повідомлялося, чисельність бойовиків у складі незаконних збройних формувань так званих "ЛНР" та "ДНР", за даними розвідки, становить понад 32 тис. осіб.

Окрім того, за даними розвідки, на озброєнні у 1-му та 2-му АК (сформовані на території "ДНР" та "ЛНР") нараховується близько 460 одиниць танків, понад 800 бойових броньованих машин (БТР, БМП), 550 од. артилерійських систем різного калібру, близько 200 од. реактивних систем залпового вогню, а також до 410 од. засобів ППО та 370 од. протитанкових засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-