На Донеччині відновлено водогін «Сіверський Донець - Донбас» - Жебрівський

На Донеччині відновлено водогін «Сіверський Донець - Донбас» - Жебрівський

Укрінформ
У Донецькій області усунено аварію на водогоні «Сіверський Донець - Донбас», зупиненому в результаті бойових дій, що розгорнулися тут в 2014 році.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Хороші новини. Сьогодні ремонтники завершили зварювальні роботи на аварійній ділянці водоканалу «Сіверський Донець-Донбас». Канал, який в резервному режимі забезпечує водою весь регіон, зупинився ще 2014, фактично з початком воєнних дій. Численні осколкові пошкодження і прямі попадання снарядів», - написав губернатор.

Він уточнив, що в кількох місцях довелося повністю міняти трубу діаметром 2,1 метра.

«Аварійна ділянка знаходиться в «сірій зоні» на відрізку Майорськ - Балка Шуми. Роботи неможливо було виконати без участі саперів рятувальної служби, фахівців СЦКК (Спільного центру по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін), військово-цивільної співпраці», - пояснив Жебрівський.

Губернатор зазначив, що працівники КП «Вода Донбасу» вже почали поступово заповнювати трубопровід водою, і «вже з понеділка планується запуск».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-