На Донеччині створили унікальну систему регіональної безпеки

На Донеччині створили унікальну систему регіональної безпеки

Фото
Укрінформ
Заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін продемонстрував керівнику поліції Київської області Дмитру Ценову сучасні технології, які використовує поліція Донеччини.

Про це повідомляє сайт Нацполіції у Донецькій області.

Втримати правопорядок у неспокійному регіоні, де, окрім боротьби зі злочинністю, сили поліції спрямовані на протидію обігу небезпечних предметів, блокуванні потрапляння диверсійно-розвідувальних груп, поліцейським Донеччини допомагає унікальна система безпеки. Вона – єдина в Україні і побудована на новітніх технологіях з використанням так званих «розумних» камер. Зараз ними обладнано Маріуполь, розпочалося встановлення у Бахмуті. На черзі - інші міста в регіоні.

Про те, яким чином працює механізм системи розповів гостю з Центральної України генерал Аброськін. Він провів екскурсію в Єдиний аналітичний сервісний центр, аби Ценов на власні очі побачив систему в дії.

Керівники відвідали серверну, колл-центр 102 та безпосередньо аналітичний блок, куди надходить та де оброблюється весь потік інформації з камер та інших джерел, включаючи мобільний додаток «Поліція Донеччини». Саме тут, в одному місці сконцентровані абсолютно всі потоки інформації, які є в місті, що дозволяє прогнозувати розвиток ситуації.

"Тепер наше першочергове завдання – якнайшвидше втілити подібну інновацію на Київщині. Над цим питанням ми давно працюємо – завдяки світовим технічним досягненням ми розпочали встановлення камер відеоспостереження, що працюють і розпізнають не тільки держномери автівок, предмети, а й людей", - відзначив після побаченого Дмитро Ценов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-