В Авдіївці з початку року від обстрілів бойовиків загинули 9 цивільних

В Авдіївці з початку року від обстрілів бойовиків загинули 9 цивільних

Укрінформ
В Авдіївці з початку року в результаті обстрілу бойовиків загинуло 9 мирних мешканців, також у місті зазнали пошкодження понад 560 будівель.

Про це у вівторок повідомили у поліції Донецької області. 

«З початку року в Авдіївці понад 560 будівель зазнали пошкоджень. Гаражі, автівки, магазини, школи, дитячі садочки – все потрапляє під обстріли бойовиків... Внаслідок обстрілів терористів загинуло 9 мирних мешканців», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що більше 500 квартир та домівок містян зазнали значних пошкоджень, деякі будинки повністю зруйновані. На кожне повідомлення про руйнування та поранення виїжджає поліція, яка документує наслідки обстрілів та надає допомогу містянам, які її потребують. 

Але багато мешканців, намагаючись врятуватися від війни, виїжджають з міста чи переїжджають в більш спокійні райони Авдіївки, лишаючи свої домівки на сусідів, або самостійно їх відвідують час від часу. Так, сьогодні із заявою про пошкодження свого будинку, розташованого по вул. Лісовій, до поліції звернулась 63-річна місцева мешканка. Пенсіонерка залишила свій будинок та останнім часом проживала у свого сина в районі Хімік. Сьогодні, прийшовши додому, жінка побачила вщент зруйнованою свою домівку, і розгублена пенсіонерка викликала наряд поліції. Під час огляду місця події правоохоронці з’ясували, що будинок був зруйнований під час обстрілу 14 травня. Дану подію кваліфіковано як терористичний акт.

Правоохоронці констатували, що в цілому слідчим відділом Авдіївського відділення поліції з початку року вже відкрито 83 кримінальних провадження за статтею 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Фото: НПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-