Через обстріли бойовиків Авдіївка знову залишилася без води

Через обстріли бойовиків Авдіївка знову залишилася без води

Укрінформ
Через обстріли з боку бойовиків жителі міста Авдіївки знову залишилися без води. Снаряд влучив у фільтрувальну станцію.

Про це у Фейсбуці повідомив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

 "Пряме влучення снаряда у фільтрувальну станцію. Обладнання зупинене. Людей сховали у бомбосховище. Місто знову без води. На грунті підтримки Нідерландами ратифікації угоди України з ЄС, орки не заспокоюються і посипають нашу землю снарядами", - написав він.

Зі свого боку, голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що на території Донецької фільтрувальної станції розірвалося 8 снарядів. За його словами, пошкоджено склад хлору, продуктопровід, резервуари чистої води, фільтри, завдано багато шкоди виробничим будівлям. На щастя, ніхто із працівників не постраждав.

"Прицільні обстріли тривають уже кілька днів. Рашисти зрозуміли, що Авдіївка їм не по зубах, то вирішили ударити по водозабезпеченню міста. Зараз станцію зупинено, приймається рішення про евакуацію працівників. Жодних ілюзій нема, московити однаково ненавидять наших людей по обидва боки лінії розмежування. Їм глибоко байдуже, що без питної води залишаються також і мешканці Донецька. Недогітлеру путіну потрібно зробити тут якомога більше хаосу. Як в Алеппо. Оце і є його справжня мета", - написав Жебрівський.

Він додав, що потрібно негайно ухвалювати рішення про демілітаризацію зони біля Донецької фільтрувальної станції. "Ми про це неодноразово говорили і з ОБСЄ, і з СЦКК, і з місією ООН. Але зараз вже потрібно приймати кардинальне рішення", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, в Авдіївці обстрілами бойовиків за останню добу пошкоджено 2 приватних будинки та 5 квартир. Відновленням займаються 10 ремонтних бригад.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-