Авдіївка: бойовики гатять з

Авдіївка: бойовики гатять з "Градів" і танків, двічі переходили в пряму атаку

Укрінформ
Російсько-терористичні війська намагалися відбити зайнятий Збройними силами України спостережний пост в районі авдіївської промзони. 

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вранці зафіксовано спробу штурму позицій, розташованих в районі позицій авдіївської промзони. Ворог не припиняє спроби відбити зайнятий спостережний пост", - сказав Мотузяник.

Речник МОУ також зазначив, що напад бойовиків, які намагалися відбити зайняті позиції Збройних сил України, було відбито.

"Сьогодні вранці штурмова група чисельністю до 30 бойовиків зробила спробу відбити ці позиції. Однак напад ворога було зупинено і відбито", - додав Мотузяник.

За словами речника МОУ, від початку доби ситуація в Авдіївці не покращилася і там вже зафіксовано 15 ворожих обстрілів.

"Станом на зараз обстановка там не покращилася. Зафіксовано зараз 15 ворожих обстрілів, 6 артилерійських, 4 танкових, 3 з використанням "Градів", а також 3 мінометних обстріли. Станом на цю хвилину по наших позиціях ворог випустив 120 боєприпасів, окрім того двічі переходив в пряму атаку. Красногорівка і Авдіївка є найбільш гарячими точками станом на цю хвилину. З початку доби станом на цю хвилину втрат в лавах Збройних сил України не зафіксовано", - повідомив Мотузяник.

Нагадаємо, 29 січня близько 5 години ранку російсько-терористичні війська почали масований обстріл українських позицій з мінометів та гармат. Через півтори-дві години після початку артпідготовки бойовики перейшли в наступ. Сили АТО були атаковані двома штурмовими групами, кожна з яких налічувала 25-30 бойовиків. Зрештою противник був змушений відступити. Попереджаючи подальші агресивні дії бойовиків, сили АТО відбили одну з передових позицій НЗФ. Згодом противник здійснив ще одну спробу наступу, яка також була невдалою. Після цього бойовики не намагалися атакувати, зосередившись на обстрілах з важкого озброєння.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-