В Авдіївці цілодобово чергують додаткові загони поліції та КОРД

В Авдіївці цілодобово чергують додаткові загони поліції та КОРД

Фото, відео
Укрінформ
В Авдіївці додаткові загони поліцейських та КОРД цілодобово забезпечуватимуть охорону громадського порядку, попередження мародерства й надаватимуть допомогу людям.

Такі завдання поставив поліцейським очільник поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін, повідомляє прес-служба МВС. 

"У складі спецзагону - бійці спецпідрозділу КОРД, батальйону особливого призначення кримінального та превентивного блоків ГУНП в Донецькій області. Вони будуть нести цілодобову службу в місті, яке другу добу поспіль розстрілюють з важкої артилерії бойовики. Є поранені мирні люди та руйнування у житловому секторі, місто знеструмлене", - йдеться в повідомленні.

Бойовики перебили комунікації життєзабезпечення. Ситуація у місті критична: у -18 градусів тут немає електрики та води. Якщо найближчим часом не буде відновлено електропостачання, припиниться теплопостачання житлових будинків та об'єктів соціальної сфери.

У зв’язку з тим, що артудари тривають, ситуація лишається важкою, для запобігання ускладнень оперативного стану генералом Аброськіним прийнято рішення підняти по тривозі особовий склад Покровського відділу поліції, спрямувати до Авдіївки додаткове підкріплення з главку.

"Ведуться активні бойові дії, терористи завдають артилерійські удари по житловому сектору Авдіївки, страждають люди, вже другу добу немає електрики та води. У місті зараз перебувають від 23 до 25 тисяч мирних жителів. Люди мають відчувати себе у безпеці. Тому відправляємо додатково загін, в основному це спецпідрозділи, які будуть виконувати завдання із забезпечення громадського порядку. Працюватимуть цілодобово, зокрема у нічний час, щоб люди відчували, що вони захищені державою", - зазначив керівник Нацполіції в Донецькій області.

Фото: МВС

Усі бійці мають досвід роботи в умовах бойових дій та належну підготовку. Серед завдань правоохоронців – зберегти правопорядок та попередити мародерство. Для служби на лінії вогню поліцейські забезпечені спецтранспортом.

Генерал відмітив, що військово-цивільна адміністрація та ДСНС, як і поліція Донеччини роблять все можливе, аби не допустити катастрофи в місті.

Внаслідок перебоїв у зв’язку в Авдіївці люди не завжди можуть додзвонитися на спецлінію 102. Поліція вживає заходів для виправлення ситуації. Жоден заклик по допомогу не лишиться без відповіді. Громадяни можуть звертатися за допомогою до будь-якого співробітника поліції.

Нагадаємо, на цей час некомплект Авдіївського відділення поліції складає 60%, у наявності – 33 працівника, з них половина – жінки, які, тим не менш, нарівні з чоловіками несуть службу, виїжджають для документування обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-