Військовий експерт пояснив інтерес окупантів до Авдіївки

Військовий експерт пояснив інтерес окупантів до Авдіївки

Укрінформ
Загострення ситуації під Авдіївкою пов'язане з тим, що цей населений пункт є ключовою позицією в українській обороні і взагалі на лінії фронту.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив військовий експерт Сергій Грабський.

"Авдіївка сама собою є ключовою позицією в нашій обороні і взагалі на лінії фронту. Вона дозволяє тримати під контролем Ясинуватську розв'язку, і вона є таким собі ключем до Донецька. Крім того, в ній перебуває одне з найбільш важливих підприємств промисловості України – коксохімічний комбінат. Авдіївка завжди була на вістрі атаки", - зазначив він.

При цьому Грабський додав, що Збройним силам України вдалося контратакувати і зайняти нову позицію в районі Авдіївки, що також не влаштовує бойовиків.

На думку Грабського, обстріл Авдіївки ведуть спеціально підготовлені російські військовослужбовці. "Оператор "Граду" - це людина, яка має дуже глибоку базову підготовку. Є сумніви, що шахтарі, трактористи будуть мати таку підготовку. Тому найбільш ймовірно, що операторами "Градів" є російські військовослужбовці", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, в Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації з боку бойовиків і загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. Внаслідок ранкового обстрілу бойовиками Авдіївки поранено мирного жителя.

У понеділок, 30 січня, Авдіївка через обстріли залишилася без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-