Авдіївський коксохім може зупинитися назавжди - директор

Авдіївський коксохім може зупинитися назавжди - директор

Укрінформ
Якщо Авдіївського коксохімічний завод зупиниться при такій низькій температурі, то підприємство перестане існувати.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов.

"Ми вивели в консервацію два цехи: 3-й, 4-й, зараз 1-й і 2-й цехи працюють на видачу, але кокс ми не виробляємо, кінцеву продукцію, тому що не можемо виконати сортування. Працюємо на власній генерації електроенергії, це приблизно 5-6 МВт, яких нам вистачає тільки для того, щоб коксовим газом гріти місто. Ніч ми протрималися. І ось в 9:30 нам подали перший природний газ. Я сподіваюся, що ми можемо зберегти робочий режим для котельні, щоб обігрівати місто. Поки що ситуація досить напружена, тому що обстріл триває", - розповів директор.

За словами директора Авдіївського коксохіму, повна зупинка заводу може призвести до незворотних наслідків.

"Якщо він повністю зупиниться, то при такій температурі (мінус 20) протягом доби буде падіння температури нижче допустимого рівня, і завод перестане існувати як такий. Ми сподіваємося, що зможемо утримати генерацію. Обіцяють, що природний газ буде... Сподіваємося, що буде домовленість про перемир'я, на відновлення лінії електропередач. Розраховуємо на це. Бригади ДТЕК вже під'їхали, але чекають, поки закінчиться обстріл, щоб виїхати на огляд лінії", - додав він.

Магомедов також розповів, що зараз в Авдіївці перебуває голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський. "Ми з ним контактуємо кожні півгодини. Наскільки я знаю, у нього зв'язок з Гройсманом", - заявив директор підприємства.

За його словами, поки співробітники заводу не постраждали в ході обстрілів.

Зазначимо, що зараз в Авдіївці під Донецьком дуже напружена ситуація. Вранці 29 січня бойовики зробили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони почали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше - штурм з метою відтіснити українські підрозділи.Сили АТО відбили атаку бойовиків, їм також вдалося захопити опорний пункт противника. Зараз бойові дії тривають.

В Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації з боку бойовиків і загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-