Без режиму тиші повністю відновити енергопостачання Авдіївки неможливо - Гройсман

Без режиму тиші повністю відновити енергопостачання Авдіївки неможливо - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що для підтримки роботи систем енергозабезпечення міста Авдіївка залучені всі відповідні служби та створено спеціальний штаб, проте без припинення обстрілів повністю відновити електро-, тепло- й водопостачання неможливо.

Про це він розповів під час круглого столу на тему "Пріоритетні напрями діяльності у галузі освіти і науки" у рамках обговорення проекту Середньострокового плану пріоритетних дій уряду до 2020 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні всі служби працюють на місці, розгорнутий відповідний штаб, підготовлені всі сценарії розвитку подій. Зрозуміло, що це є величезний виклик для нас, але ми все зробимо для того, щоб максимально впоратися з ситуацією, що склалася. Хоча розуміємо, що безпосередньо на обстріл ми впливу не маємо і треба, щоб режим тиші був забезпечений - тоді ми зможемо відновити все енергопостачання, теплопостачання і водопостачання на території міста Авдіївка", - зазначив Гройсман.

Він зауважив також, що протягом вчорашнього дня і ночі відповідні служби працювали над тим, щоб підтримувати життєзабезпечення систем міста "хоча б на мінімальному рівні".

Глава уряду наголосив, що ситуація залишається складною, проте є всі необхідні ресурси й можливості, щоб відновити енергопостачання Авдіївки. Водночас Гройсман підкреслив, що на повне відновлення життєзабезпечення міста потрібен час, але найголовніше - припинення обстрілів.

Як повідомлялося, бойовики у понеділок, 30 січня перебили останню лінію електропередачі, яка живила Авдіївку, - місто залишилося без світла, води й тепла.

Крім того, внаслідок обстрілів знеструмлено Авдіївський коксохімічний завод, на підприємстві взялися до його консервації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-