У Мар'їнці відбудовують багатоповерхові будинки, зруйновані бойовиками

У Мар'їнці відбудовують багатоповерхові будинки, зруйновані бойовиками

Фото
Укрінформ
У прифронтовому місті Мар'їнка Донецької області нині відбудовують 5 багатоповерхових будинків, зруйнованих обстрілами бойовиків.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Відвідав сьогодні Мар'їнку, де вже відбудовують п'ять зруйнованих житлових багатоповерхових будинків. Ми почали відбудову із найбільш понищених будинків. На жаль, ми не можемо відновлювати об'єкти, які знаходяться близько до лінії розмежування за рахунок коштів, перерозподілених у бюджеті із тимчасово окупованої території Донецької області. Таке рішення прийняли народні депутати. Але ми знайшли можливість і виділили з обласного бюджету 5,6 млн грн грн на відбудову 23 зруйнованих будинків у Мар'їнці», - написав губернатор.

Він зазначив, що дві багатоповерхівки були зруйновані буквально кілька місяців тому, ще по одному триповерховому будинку, який був зруйнований влітку 2014 року, зараз приймається рішення. «Одні експерти кажуть, що його потрібно зносити і будувати новий. Інші кажуть, що конструкції в хорошому стані і його можна капітально відремонтувати і на це потрібно буде вдвічі менше коштів. Зберу їх разом і приймемо виважене рішення, тому що людям потрібне житло», - пояснив Жебрівський.

Він також повідомив, що в Мар'їнці бракує будівельних організацій, тому що місцеві будівельники вже задіяні на відновленні житла та модернізації школи в сусідньому Вугледарі, а з інших міст будівельники бояться їхати в Мар'їнку. «Але сьогодні я поговорив з підрядниками, попросив їх швидко укомплектувати додаткові бригади будівельників і взяти ще по 2-3 будинки в роботу», - уточнив Жебрівський.

Він також констатував, що в місті залишається проблема з газопостачанням, тому що газорозподільний пункт знаходиться у Красногорівці - на підконтрольній бойовиками території,  і зараз немає можливості відновити газопостачання у Мар'їнці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-