У Волновасі демонтували перейменований у

У Волновасі демонтували перейменований у "Козака" пам’ятник Чапаєву

Укрінформ
У Волновасі демонтовано пам’ятник Чапаєву, який раніше міська рада "декомунізувала" шляхом перейменування у монумент "Козак". На його місці буде створено меморіал пам’яті українських воїнів, які загинули в зоні проведення АТО.

Про це кореспондентові Укрінформу в ексклюзивному коментарі повідомив виконуючий обов'язки голови Волноваської райдержадміністрації Олександр Іванченко.

"Наразі пам’ятник, який свого часу був перейменований Волноваською міською радою в монумент "Козак", знесено. На цьому місці буде будуватися меморіал героям, загиблим в АТО", - зазначив Іванченко.

За його словами, пам’ятник було демонтовано згідно із законодавством за рішення керівника обласної ВЦА Павла Жебрівського.

"Було видано розпорядження голови обласної військово-цивільної адміністрації, це розпорядження було доведено до балансоутримувача, який і зніс пам’ятник", - повідомив він.

Балансоутримувачем була приватна сільськогосподарська організація, якій було передано пам’ятник свого часу Волноваською міською радою "у 2011-2012 роках", додав очільник РДА.

Він також зазначив, що знесений пам’ятник Чапаєву мав підвищений фон радіації. Раніше, підрозділом хімбезпеки однієї з бригад ЗСУ було виявлено, що радіоактивність пам’ятника складає 25 мкРн/час коли допустима норма не більше 15 мкРн/час. Це також стало ще однією з причин для демонтажу споруди.

"Наразі Волноваська міська рада оголосила конкурс по меморіалу загиблим воїнам в АТО та проводить обговорення проектів, які подані", - заявив Іванченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-