Бригинець сподівається, що телевежу на Карачуні добудують до жовтня

Бригинець сподівається, що телевежу на Карачуні добудують до жовтня

Укрінформ
За сприятливих погодних умов роботи зі встановлення телевежі на горі Карачун буде завершено до кінця вересня.

Про це заявив народний депутат України, радник міністра інформаційної політики з питань відновлення мовлення в зоні АТО Олександр Бригинець, повідомляє Мінінформполітики

«На Карачуні постійно тривають роботи з відновлення телевежі, яка забезпечить українським мовленням значну частину зони АТО та укріпить наші інформаційні кордони. На сьогоднішній день встановлено 14-ту секцію із запланованих 24-х. Графік встановлення доводиться корегувати у зв’язку з погодними умовами – заважає сильний поривчастий вітер», - сказав Бригинець, який перебуває в зоні АТО в рамках Моніторингової місії Мінінформполітики.

За його словами, для встановлення використовуються конструкції з інших телевеж, всі вони пройшли ретельний огляд. «Наразі встановлено вже перший рівень відтяжок, 22-ї секції буде виставлено 2-й рівень, а далі залишиться встановити найвищу секцію – вона буде завершальна. Ці роботи, за сприятливих погодних умов, планується завершити до кінця вересня», - уточнив Бригинець.

Він додав, що працює 2-3 бригади одночасно.

Загальна висота вежі становитиме близько 186 метрів, а загальна кількість секцій вежі – 24. Вежа має 2 рівні опорних відтяжок. В середньому, за гарних погодних умов, будується 2 секції за три дні, за інформацією, наданою керівником будівельних робіт. Крім будівельних робіт на РТПС «Краматорськ» здійснюється підготовка до монтажу обладнання.

На станцію вже завезені нові антенні пристрої для телерадіомовлення, очікується поставка радіочастотних фідерів. Загальна кількість передавачів, які будуть встановлені на РТПС «Краматорськ»: 14 аналогових ТБ, 4 цифрові, 12 радіопередавачів. Загальний бюджет відновлення телевежі - 10 млн грн.

Відновлення мовлення на Сході відбувається в рамках діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення та радіомовлення, утвореної при Міністерстві інформаційної політики України, до складу якої увійшли представники Нацради з питань телебачення та радіомовлення, ДП «Український державний центр радіочастот» (УДЦР), Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ).

Відновлення вежі на горі Карачун відбувається виключно силами Концерну РРТ (у підпорядкуванні Держспецзв’язку).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-