Під Торецьком затримано російського екс-капітана-неонациста з гранатами

Під Торецьком затримано російського екс-капітана-неонациста з гранатами

Укрінформ
Військовослужбовці ЗСУ затримали під Торецьком бойовика "ДНР", колишнього капітана московського карного розшуку, який п’яний з гранатами зайшов на позиції сил АТО.

Про це повідомляє Торецьке відділення поліції Донецької області.

«Поліцією спільно з СБУ притягується до кримінальної відповідальності 35-річний громадянин РФ, житель м. Москви, який був затриманий військовослужбовцями ЗСУ поблизу Торецька. Бойовик був у військовій формі зразка Збройних сил РФ та мав із собою дві осколкові гранати. Найманець входив до ворожих ДРГ та брав участь у захопленні Дебальцевого», - йдеться у повідомленні.

В ході контррозвідувальних заходів правоохоронці з’ясували, що бойовик вступив до незаконних збройних формувань так званої «ДНР» на початку 2015 року: «Вирішальну роль зіграла пропаганда, яку транслювали у російських ЗМІ. Залишивши вдома молоду дружину, чоловік поїхав вбивати людей на Донеччину».

Встановлено, що чоловік проходив військову службу у Чечні, де був розвідником та, крім того, має за плечима 10 років досвіду роботи у московському карному розшуку, звідки звільнився у званні капітана поліції.

«Росіянин причетний до націоналістичних угруповань, є активним учасником футбольного руху «ультрас». Останні роки працював у бюджетному закладі, тож «захищати» «руський мир» у чужу країну його потягнула не стільки ідея, нав’язана режимом, скільки жага до наживи», - повідомили у поліції.

Встановлено, що найменець брав участь у бойових діях на території м. Дебальцеве та м. Горлівки Донецької області. Захопивши Дебальцеве, у лютому 2015 року він оселився у приватному будинку у центрі міста.

«Командиром бригади, де «служив» найманець, був полковник з РФ, так само громадянами «братської держави» виявилися й командир батальйону та його заступник. У листопаді 2015 року бойовик був передислокований у Горлівку, воював на передових позиціях у районі Широкої Балки, звідки обстрілював мирних мешканців Торецька та передмість. 8 вересня 2016 року найманець, який перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння, вийшов до позицій ЗСУ та був затриманий військовослужбовцями», - повідомили у поліції.

В результаті першочергових слідчо-оперативних заходів поліцейськими отримані дані, що підтверджують особу затриманого, а також адресу проживання: м. Москва.

Під час обшуку затриманого у нього виявлено та вилучено дві бойові гранати Ф-1.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» та ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Найманцю загрожує до 15 років позбавлення волі. Тривають слідчо-оперативні дії з документування протиправної діяльності бойовика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-