На Донеччині перепоховали воїнів-визволителів часів Другої світової війни

На Донеччині перепоховали воїнів-визволителів часів Другої світової війни

Укрінформ
У селі Рай-Олександрівка на Донеччині перепоховали рештки 43 воїнів, які звільняли Слов’янський район від фашистсько-німецьких загарбників.

Як повідомляє сайт Донецької ОДА, ідентифікувати вдалось лише двох - вони були народжені на Алтаї.

"Церемонія перепоховання раніше невідомих воїнів проходила за ініціативою пошукового загону "АДВІС "Плацдарм". Вони за підтримки місцевої влади та волонтерів змогли визначити імена двох бійців, роботи з пошуку імен та близьких ще 41 зараз ведуться", - йдеться у повідомленні.

Шану загиблим героям віддали представники місцевих ветеранських організацій, мешканці села та школярі, а також представники обласної та районної влад, військові зі штабу АТО та групи цивільно-військового співробітництва.

"Ми знаходимось на священній землі, де відбувається перепоховання останків загиблих воїнів-визволителів. Ми не були в тих боях, але відчуваємо той біль, біль та горе рідних загиблих. Вічна пам’ять і шана загиблим в боях!", - звернулась до присутніх заступник директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики - начальник управління з впровадження реформ та децентралізації облдержадміністрації Людмила Биченко.

В ОДА наголосили, що пошук загиблих воїнів часів Другої світової війни – залишається одним із пріоритетів багатьох громадських формувань та органів влади Донецької області: "Сьогодні  наш край як ніхто інший розуміє важливість повернення захисників додому, у пам’ять людей, хай і через багато років".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-