Бойовики розстріляли автомобіль СЦКК

Бойовики розстріляли автомобіль СЦКК

Фото
Укрінформ
Вчора, 20 серпня, спостережна група української сторони СЦКК потрапила під обстріл з боку бойовиків на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Вчора, 20 серпня 2016 року, спостережна група української сторони СЦКК потрапила під обстріл з боку бойовиків незаконних збройних формувань ОРДО", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, військовослужбовці української сторони СЦКК у районі населеного пункту Світлодарськ поблизу позицій Збройних Сил України виконували заходи з фотофіксації порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків НЗФ ОРДО, які напередодні здійснили обстріл вказаного вище району із заборонених Мінськими домовленостями мінометних систем калібром 82 мм та 120 мм.

Незаконні збройні формування з 16.20 години до 16.45 години по вказаному району з напрямку населеного пункту Калинівка у напрямку населеного пункту Луганське випустили 15 мін калібром 82 мм та обстріляли з зенітної установки ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів. Не зважаючи на те, що автомобіль спостережної групи СЦКК УАЗ 31519-030М має чіткі позначення у вигляді великих літер «НМ» по ньому все одно вівся вогонь. Внаслідок чого у автомобіля пошкоджено переднє та заднє скло, запасне колесо, електрична проводка, передня панель, повітряний патрубок, кріплення радіатора, праві передні та задні двері, салон автомобіля, а також передня решітка.

Під час обстрілу особовий склад спостережної групи встиг сховатися в укриття та ушкоджень не отримав.

За інформацією прес-центру, ошкоджений автомобіль після вжитих СЦКК заходів з припинення вогню вдалося евакуювати з небезпечного району.

"Цей кричущий факт грубого порушення режиму припинення вогню та Мінських домовленостей з боку незаконних збройних формувань ОРДО повністю викриває їхню мету і може кваліфікуватися як злочин проти діяльності спостерігачів Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню та стабілізації лінії розмежування сторін і підлягає винесенню для обговорення під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську. Про обстріл спостережної групи української сторони СЦКК було негайно повідомлено Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні", - зазначили в штабі АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-