У СММ заявляють про нові перешкоди з боку бойовиків

У СММ заявляють про нові перешкоди з боку бойовиків

Укрінформ
Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ в Україні озброєні люди в «Л/ДНР» знову незаконно обмежують свободу пересування і перешкоджають роботі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила 14 липня асистент відділу по роботі з пресою і публічною інформацією СММ Марія Алексевич, надавши звіт про діяльність місії.

«На блокпості «ЛНР» на південь від моста в Станиці Луганській озброєний член «ЛНР» не пропустив СММ до моста, коли спостерігачі відмовилися надати план патрулювання (який, згідно з вимогою, має бути викладений російською мовою і скріплений печаткою «прикордонників» «ЛНР»). А в пункті перетину кордону в підконтрольному «ЛНР» селищі Довжанському озброєні члени «ЛНР» сказали членам патруля СММ залишити цей район у зв'язку з тим, що вони не пред'явили офіційний дозвіл від «прикордонників» «ЛНР», - заявили спостерігачі в звіті.

Також розповіли, що «на першому блокпості «ДНР» на захід від підконтрольного «ДНР» с. Комінтернове (23 км на північний схід від Маріуполя) озброєні члени «ДНР» записали імена і прізвища всіх членів патруля СММ і попередили, що їм не можна фотографувати і зупинятися в селі.

Крім того, спостерігачі повідомили, що на першому блокпості «ДНР» на захід від сел. Комінтернове озброєні члени «ДНР» затримали спостерігачів СММ на 20 хвилин.

Зазначено, що СММ поінформувала про ці факти Спільний центр контролю і координації (СЦКК).

Місія ОБСЄ знову констатувала, що глобальна локаційна система безпілотного літального апарату СММ далекого радіусу дії піддалася глушінню під час виконання польоту над підконтрольними уряду селами Катеринівка і Залізнянське (47 і 79 км на північ від Донецька відповідно).

Спостерігачі нагадали, що мандат СММ передбачає вільний і безпечний доступ по всій Україні; всі підписанти Комплексу заходів погодилися з необхідністю вільного і безпечного доступу, а також з тим, що обмеження свободи пересування СММ є порушенням, і що на подібні порушення необхідно швидко реагувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-