Штаб розказав, як бойовики накрили Горлівку

Штаб розказав, як бойовики накрили Горлівку "блукаючими мінометами"

Фото
Укрінформ
Штаб АТО спростував звинувачення бойовиків у обстрілах Горлівки та довів, що насправді житлові масиви міста накрили "блукаючими мінометами" самі терористи.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Провівши аналіз доступної інформації встановили: провокативний обстріл здійснено бойовиками ОРДО з використанням мінометів, встановлених на транспортних засобах; стрілянина велася з позицій, що знаходилися на відстані близько 3400 м на території ОРДО. Варто наголосити на тому, що бойовики добре знали, куди ведуть вогонь та якого ефекту прагнуть досягнути: тотальний хаос, упереджене ставлення місцевого населення до Збройних Сил України та СММ ОБСЄ", - зазначається в повідомленні.

З метою об'єктивної фіксації порушень режиму припинення вогню у вищевказаний район 10 липня були направлені патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які мали зафіксувати наслідки нічного обстрілу. Однак, невідомі особи завадили їм виконати свої обов'язки та, заблокувавши рух, змусили залишити район.

Українська сторона СЦКК наголошує, що глибоко стурбована цим фактом, адже такий стан справ вказує на імовірність фальсифікації і, як наслідок, безпідставні звинувачення на адресу Збройних Сил України.

Фото: прес-центр АТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-