На Донеччині викрили банду

На Донеччині викрили банду "перевертнів" з поліції й податкової

Укрінформ
Схему одержання хабарів високопосадовцями Національної поліції та Державної фіскальної служби викрила на Донеччині Служба безпеки України спільно з прокуратурою та внутрішньою безпекою НП.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Під час обшуку у раніше засудженого за незаконний обіг підакцизних товарів працівники поліції протиправно вилучили двадцять шість з половиною тисяч гривень. Питання повернення грошей вони запропонували вирішувати зі своїм начальником - підполковником. У ході бесіди поліцейський запропонував потерпілому "дах" у нелегальному горілчаному бізнесі за щомісячну винагороду у 25 тисяч гривень. Після згоди він познайомив ділка з працівниками податкової міліції Донеччини, які також пообіцяли своє сприяння у незаконній діяльності", - йдеться у повідомленні.

У квітні правоохоронці задокументували отримання "перевертнем" хабара, який був розподілений між учасниками корупційної схеми.

14 червня співробітники СБУ затримали зловмисника та провели обшуки у приміщеннях ГУ Національної поліції в Донецькій області, ГУ ДФС в Донецькій області та в помешканнях підозрюваних працівників правоохоронних та контролюючих органів.

Підполковнику поліції повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників корупційної оборудки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-