Як переселенцям отримати нові пенсійні посвідченя: питання та відповіді

Як переселенцям отримати нові пенсійні посвідченя: питання та відповіді

Укрінформ
Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області підготувало відповіді на найбільш поширені питання громадян про отримання пенсійних посвідчень нового зразка.

Актуальний дайджест опублікований на сайті Донецької ОДА. 

Зокрема, зазначається, що Кабміном ухвалено рішення, що для ідентифікації одержувачів пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, та для забезпечення виплати їм пенсій починаючи з 1 серпня 2016 року буде здійснено виготовлення платіжних карток, які одночасно будуть пенсійними посвідченнями. При цьому, якщо особа одержить таке посвідчення, то пенсійне посвідчення загальновстановленого зразка їй не видаватиметься.

Виготовлення електронного посвідчення здійснюватиметься на підставі заяви пенсіонера, поданої до територіального органу Пенсійного фонду України, протягом 30 робочих днів із дня прийняття такої заяви. До заяви додається фотокартка заявника та необхідні документи.

Заміна карток буде здійснюватись за особистим зверненням пенсіонерів до територіальних управлінь Фонду, при цьому до заяви слід додати паспорт, довідку про реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи, довідку тимчасово переміщеної особи та фотокартку.

Нове пенсійне посвідчення як платіжна картка діятиме до трьох років за умови, що фізична ідентифікація одержувача пенсії у відділеннях банку відбуватиметься перші два рази кожні шість місяців, а надалі — кожні дванадцять місяців. Загалом таке пенсійне посвідчення використовуватиметься як платіжна картка до закінчення строку її дії, або в разі закінчення строку призначення пенсії.

Водночас, пенсіонерам, у яких термін дії карток Ощадбанку не закінчився, не потрібно завчасно звертатися до управлінь Пенсійного фонду України та відділень Ощадбанку. При подовженні терміну дії картки пенсіонеру необхідно буде подати до управління Пенсійного фонду України та відділення Ощадбанку відповідну заяву.

Для отримання пенсії у липні 2016 року, у разі якщо внутрішньо переміщені особи отримують пенсію через відділення поштового зв’язку або установи уповноважених банків, крім Ощадбанк, заяву на переведення виплати пенсії на поточний рахунок, відкритий в Ощадбанк, бажано надати до територіального управління за місцем проживання до 25 червня поточного року включно. "У разі неподання заяви в означені терміни, пенсіонер може надати заяву в зручний для нього час. При цьому з липня виплата пенсій таким особам буде призупинена та відновлена з моменту призупинення відразу після надходження заяви", - нагадали у Донецькому пенсійному фонді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-