Найважче люстрацію проводити на Донбасі - Жебрівський

Найважче люстрацію проводити на Донбасі - Жебрівський

Укрінформ
Здійснювати імплементацію Закону "Про очищення влади" найважче на території Донецької та Луганської областях, де майже всі представники влади були пов’язані з "Партією регіону" - уособлення режиму Януковича.

Про це заявив в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV у понеділок керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найважче закон про люстрацію проводити в Донецькій та Луганській областях. Не секрет, що 90% держслужбовців, бюджетників, бізнес, який вище середнього  - якщо вони не мали посвідчення члена "Партії регіонів", вони не мали права працювати  на тій чи іншій посаді, і не могли займатися бізнесом, інакше вони б втратили все", - зазначив Жебрівський.

При цьому, очільник області наголосив, що прийнятті люстраційного закону було необхідним, оскільки "ті, хто цементував та формував режим Януковича по поняттях, а не згідно із законом – не мають права працювати на тих, чи інших посадах".

Водночас, на переконання П.Жебрівського, не слід усіх "гребти під одну гребінку" та усіх гуртом люструвати. За його словами, має бути незалежний люстраційний комітет, сформований з фахівців та представників громадськості, який би приймав рішення на підставі кожної окремої справи.

Очільник області також розповів, з ким йому приходиться працювати: "Є партнери, які щиро хочуть змінити і створити українську Донеччину, і є попутчики, які насправді просто змінили шапку. Але поки вимушений робити українську Донетчину, у тому числі, разом з попутчиками".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-