Для глушіння

Для глушіння "сєпар-ТБ" на Донеччині треба 15-20 мільйонів - Нацрада

Укрінформ
В одному з міст Донецької області вже встановлено обладнання для глушіння телесигналів з окупованої території (з найбільшої в регіоні телевежі в Донецьку). Всього на таке обладнання потрібно до 20 млн грн.

Про це заявив представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Донецькій області Олександр Толстогузов під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Експериментальне обладнання вже встановлено в одному з міст і ефективно працює. Коштує це обладнання не так і дорого - 3-3,5 млн грн на одну телевежу. Таких телевеж може бути 3-5. Приблизно,  це фінансування у розмірі 15-20 млн грн", - повідомив він.

За словами О.Толстогузова, у разі якщо не глушити сигнал з найвищої в регіоні телевежі Донецька, то він поширюється на 120 км. Якщо ж глушити, то сигнал охоплює лише 20-25 км, або й менше.

Як повідомляло агентство, за даними Нацради, близько 42% населення Донецької області (на територіях, підконтрольних Україні) можуть дивитися програми, які ретранслюються з території так званої "ДНР". Так, у відкритому доступі у Покровську, Кураховому, Волновасі, Костянтинівці, Дружковці, Краматорську, Слов’янську з найбільшої у регіоні Донецької телевежі (окупована територія) є можливість дивитись до 10 російських каналів. В цифровому стандарті звідти їх ретранслюється аж 36 російських каналів.

З огляду на це, в Нацраді наголошують на важливості розширення максимальної зони покриття українським мовленням на Донеччині та глушіння "будь-якою ціною" сигналу з території т.з. "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-