З 1 липня переселенці без Ощадбанку пенсій не отримають

З 1 липня переселенці без Ощадбанку пенсій не отримають

Укрінформ
З 1 липня виплата пенсій всім внутрішньо переміщеним особам здійснюватиметься виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України".

Відповідне нагадування головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області опубліковано на сайті ОДА. 

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2016 № 167, починаючи з 1 липня 2016 року виплата пенсій всім внутрішньо переміщеним особам здійснюватиметься виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України". Тобто, з 1 липня 2016 року виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам, які не звернулися за переведенням пенсії до Ощадбанку, буде припинено", - йдеться у повідомленні.

З огляду на це, в головному управління Пенсійного фонду закликали внутрішньо переміщених осіб, які наразі не обслуговуються в Ощадбанку, терміново звернутися до зазначеної банківської установи для відкриття поточного рахунку та повідомити органи Пенсійного фонду про реквізити відкритого пенсійного рахунку.

Раніше повідомлялося, що одержана переселенцями-пенсіонерами в Ощадбанку платіжка картка одночасно буде пенсійним посвідченням. Для її отримання достатньо лише подати до управлінь Пенсійного фонду області заяву та фотокартку.

Насамперед, оформлення уніфікованого пенсійного посвідчення буде виконуватись пенсіонерам, які вперше звернулись за призначенням пенсії або її поновленням, а також отримувачам пенсії в установах інших банків та відділеннях поштового зв’язку.

Пенсіонерам, у яких термін дії карток Ощадбанку не закінчився, не потрібно завчасно звертатися до управлінь Пенсійного фонду України та відділень Ощадбанку. При подовженні терміну дії картки пенсіонеру необхідно буде подати до управління Пенсійного фонду України та відділення Ощадбанку відповідну заяву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-