З липня переселенці отримуватимуть пенсії лише через Ощадбанк

З липня переселенці отримуватимуть пенсії лише через Ощадбанк

Укрінформ
Виплата (продовження виплати) пенсії внутрішньо переміщеним особам з липня буде здійснюватись виключно через мережу установ і пристроїв “Державного ощадного банку України". При цьому, отримана банківська картка одночасно буде пенсійним посвідченням.

Про це повідомляє головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

“Наразі органами Пенсійного фонду України в Донецькій області розпочато роботу по забезпеченню виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам з урахуванням вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2016 №167. Цією Постановою, зокрема, передбачено, що виплата (продовження виплати) пенсії внутрішньо переміщеним особам з липня поточного року буде здійснюватись виключно через мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", - йдеться у повідомленні.

Вказаний нормативний документ також визначає подальший порядок емісії платіжних карток. “Найголовніше, що треба знати кожному отримувачу пенсії, що одержана ним картка одночасно є пенсійним посвідченням. Для її отримання достатньо лише подати до управлінь Пенсійного фонду області заяву та фотокартку", - зазначили в управління Пенсійного фонду.

Насамперед, оформлення уніфікованого пенсійного посвідчення буде виконуватись пенсіонерам, які вперше звернулись за призначенням пенсії або її поновленням, а також отримувачам пенсії в установах інших банків та відділеннях поштового зв’язку.

Пенсіонерам, у яких термін дії карток Ощадбанку не закінчився, не потрібно завчасно звертатися до управлінь Пенсійного фонду України та відділень Ощадбанку. При подовженні терміну дії картки пенсіонеру необхідно буде подати до управління Пенсійного фонду України та відділення Ощадбанку відповідну заяву.

“Пенсіонерам-переселенцям слід знати, що Пенсійний фонд області кожному надасть всіляку допомогу в оформленні та подовженні платіжних карток в установах Ощадбанку.

Для тих пенсіонерів, хто не може самостійно відвідати управління Фонду, а це стосується інвалідів 1 та 2 груп, інших осіб, які потребують постійного стороннього догляду або досягли 80-річного віку, передбачені можливості отримати послуги на дому”, - зазначається у повідомленні.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись в управліннях Пенсійного фонду України та установах Ощадбанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-