З великоднього перемир’я окупанти здійснили 350 обстрілів, 66 з яких – з важкого озброєння

З великоднього перемир’я окупанти здійснили 350 обстрілів, 66 з яких – з важкого озброєння

Укрінформ
За період дії чергового перемир’я з 1 по 22 травня російськими окупаційними військами було здійснено понад 350 обстрілів сил АТО, з них - 66 обстрілів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це заявив під час прес-конференції в Антикризовому медіа-центрі у Краматорську начальник прес-центру штабу АТО Роман Драпак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 1 по 22 травня, а це фактично термін дії останніх домовленостей про перемир’я, у зоні проведення АТО незаконними збройними формуваннями було здійснено понад 350 обстрілів сил АТО, з них 66 обстрілів здійснено із зброї, що заборонена Мінськими домовленостями", - повідомив він.

Зокрема, окупанти 7 разів використовували артилерію калібром понад 122 мм, міномети калібром 120 мм – 32 обстріли, а також один раз застосували проти українських військових танк.

Він наголосив на "кричущому факті порушення бойовиками будь-яких домовленостей про припинення вогню і повної відмови від мирного врегулювання конфлікту" – обстріл в ніч на неділю позицій сил АТО та житлових кварталів міста Авдіївка. Тоді в результаті обстрілу один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення. Крім того, численні поранення отримала літня жінка. Деякі будинки місцевих мешканців були зруйновані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-