Донеччина у вишиванках: від губернатора до поліцейських

Донеччина у вишиванках: від губернатора до поліцейських

Укрінформ
Донецька область активно долучилася до святкування всеукраїнського свята Дня вишиванки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, очільник області, держслужбовці різного рівня, освітяни, поліцейські та інші свідомі громадяни сьогодні замість буденного одягу на роботу вдягнули вишиванку – символ нації та самоідентифікації.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський опублікував у "Фейсбук" зранку свою фотографію у вишиванці на робочому місці, закликавши донеччан одягнути вишиванку – "національний оберіг душі й тіла".

До святкування всеукраїнського свята Дня вишиванки долучилися жителі Олександрівського району. В загальноосвітніх навчальних закладах, установах культури району проведено тематичні заходи: виставки "Україна вишивана", конкурси малюнків "Вишиваний вернісаж", "Чарівна краса вишиванки!", акції "Краще фото у вишиванці", майстер-класи, виховні години та ін. Школярі та педагоги вдягли національний український одяг як символ єдності українського народу.

Працівники райдержадміністрації також прийшли цього дня у вишиванках.

У вишиванках в цей день на роботу прийшли і державні службовці Артемівської райдержадміністрації

У загальноосвітніх закладах Костянтинівського району сьогодні пройшов День вишиванки, а учням було запропоновано прийти до школи у вишиванках. Підтримуючи народні традиції, працівники закладів культури Костянтинівського району приєднались до акції "Одягни вишиванку".

Долучилася до Всесвітнього дня вишиванки і Донецька обласна служба зайнятості.

Фахівці Першотравневого районного центру зайнятості вбралися у четвер у вишиванки ручної роботи.

Колектив головного територіального управління юстиції у Донецькій області також відзначає 19 травня День вишиванки. Працівники управління в цей день прибули на робочі місця у народному вбранні.

З нагоди свята вшанували пам’ять української народної художниці Марії Приймаченко, поклавши квіти до її пам’ятника. Він знаходиться на одній із центральних вулиць міста Краматорська, яку перейменовано на честь Марії Приймаченко

В обласному главку поліції сьогодні особливий робочий день - багато хто від генерала до лейтенанта вдягнув традиційне українське вбрання на честь Всесвітнього дня вишиванки. Начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін зібрав на нараду представників різних служб, які підтримали цю традицію.

До свята приєдналися й працівники територіальних підрозділів поліції Донеччини, які зранку вийшли на роботу у національному одязі.

Аби підтримати починання співробітників, В.Аброськін оголосив конкурс вишиванок, який пройде по усій області. Ввечері відбудеться підбиття підсумків, та переможці, чий костюм буде визнаний найгарнішим, отримають символічні призи.

Поруч з цим, у школах, бібліотеках та музеях Донеччини заплановані майстер-класи по вишиванню, читанню вишитих на сорочках візерунків та історії виникнення вишиванки. Пишні паради, флешмоби та патріотичні акції  - у містах Маріуполь, Слов’янськ, Волноваха, Вугледар, Мар’їнка, Курахове, Селидове, Лиман, Новогродівка. У музеї історії м. Краматорська напередодні відкрилась величезна виставка вишиванок, яка викликала великий інтерес у містян.

У місті Красноармійськ  пройшов фестиваль вишиванок, а в бібліотеках Олександрівського району відбулись заходи для дітей молодшого шкільного віку, такі як година цікавинок  «Дива рукотворні» та година творчості «Українські вишиванки – наче райдуги світанки».

До свята Вишиванки долучилось і місто Артемівськ,  де відбулись різноманітні майстер-класи, яскравий флешмоб,  дефіле українського національного та сучасного стильного одягу та  український бойовий гопак. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-