На Донбасі поліцейські затримали шахрайку з

На Донбасі поліцейські затримали шахрайку з "пенсійного фонду ДНР"

Укрінформ
Поліцейські затримали керівника районного"пенсійного фонду ДНР", яка шахрайським шляхом отримувала гроші з Держбюджету України.

Про це повідомляє Волноваський відділ поліції ГУНП в Донецькій області.

"Під час ретельної перевірки на блокпосту Пищевик правоохоронці викрили 49-річну начальницю "управління пенсійного фонду Тельманівського району". Пособниця бойовиків, використовуючи фіктивні документи, оформила статус переселенця і отримувала соцвиплати", - йдеться у повідомленні.

Співробітники Волноваського відділу поліції встановили, що мешканка окупованого селища Тельманове була призначена на посаду в березні 2015 року і сприяла злочинним діям бойовиків. Однак зарплати в «ДНР» їй здалося замало, і вона вирішила заробити на бюджеті України.

"З метою наживи у вересні 2015 року жінка надала завідомо неправдиві документи в управління соціального захисту м. Волновахи і зареєструвалася як переселенець. Упродовж 4 місяців на рахунок шахрайки надійшло понад 5 тисяч гривень", - зазначили у поліції.

Кримінальне провадження відкрито відразу за двома статтями Кримінального кодексу України - ч.1 ст. 256 «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності» та ч.1 ст.190 «Шахрайство».

Затриманій загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-