На Донеччині японці допомогли відродити

На Донеччині японці допомогли відродити "Отчий дім"

Укрінформ
У місті Покровськ (колишній Красноармійськ) на Донеччині відкрили у вівторок реконструйований Центр допомоги дітям “Отчий дім”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, проект вартістю 2,3 млн грн був реалізований Програмою розвитку ООН за фінансування уряду Японії та в партнерстві з регіональною та місцевої владою.

“Нами практично було відбудовано другий поверх, мансардне приміщення, де ганяли вітри, стіну. Деякі елементи даху були зроблені з технологічними порушеннями, довелося їх переробити. Здійснено ремонт на кухні, в приміщеннях, де дітки живуть. Окрім ремонтних робіт, було зроблено і саму проектну документацію. При ремонті застосовувалися сучасні технології, утеплено саме приміщення, дах, застосовано світлодіодне освітлення, що дозволить зекономити електроенергію. Сподіваємося, що умови проживання дітей тут додадуть кольорів у їхньому житті”, - заявив керівник проекту ПРООН “Відновлення соціальних послуг і налагодження миру в Донецькій і Луганській областях” Юрій Савко.

Вихованці Центру допомоги дітям - близько 30 дітей віком віком від 6 до 18 років, переважно сироти і діти, батьки яких позбавлені права опіки - влаштували гостям концерт.

Усього протягом 2015 року в Донецькій та Луганській областях коштом ПРООН та уряду Японії було відновлено 19 об’єктів соціальної інфраструктури. Серед них – лікарні, реабілітаційні центри, навчальні заклади. 20 квітня планується відкриття ще одного об'єкту - “Центру допомоги сім’ї” для переселенців та місцевого населення у Святогірську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-