У Швеції діаспора ініціювала акцію зі вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні

У Швеції діаспора ініціювала акцію зі вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні

Укрінформ
Українська жіноча організація у Швеції ініціює до 90-х роковин Голодомору в Україні акцію «Вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933».

Як передає Укрінформ, про це Українська жіноча організація у Швеції / Ukrainska Kvinnoföreningen i Sverigе повідомила на своїй фейсбук-сторінці

У рамках акції український символ пам'яті Голодомору у вигляді факела-свічки подорожуватиме містами Швеції, де є українські громади. В кожному місці перебування символічної свічки проводитимуться заходи: скорботна хода, мітинги, круглі столи, конференції з залученням місцевих урядовців, представників ЗМІ.

Мета заходу – привернути увагу шведської громадськості про Голодомор в 1932–33 роках в Україні, як геноцид українського народу, його причини, перебіг і наслідки.

Ціль заходу – об'єднати українців у Швеції, зацікавити та залучити українську діаспору в Швеції до загального вшанування 90-х роковин Голодомору в Україні.

Читайте також: У Північній Македонії відбулася лекція українських науковців про Голодомор

Урочисто акція розпочнеться в Стокгольмі 27 серпня 2023 року в рамках святкування Дня Незалежності України. Урочисте завершення відбудеться в Стокгольмі 25 листопада 2023 року.

Проведення акції відбудеться в громадських місцях в містах Швеції згідно зі списками зголошених учасників.

Графік та дати маршруту смолоскипа складатиметься відповідно до можливостей учасників, враховуючи географічне розташування у Швеції. Час перебування факела в кожному місті 2–3 дні. Час зголошення учасників з 17 липня до 17 серпня 2023 року.

Передача факела з міста в місто буде здійснюватись поштою. Якщо міста знаходитимуться поруч, то можна буде передати свічку, наприклад, власним транспортом. В пакунку буде: факел, супроводжуюча книга, положення про акцію, банер, інструкція користування факелом та правила техніки безпеки, а також список учасників з поштовими адресами та номерами телефонів учасників. Рідина для розпалювання факела забезпечується представником акції в кожному місті.

Витрати на виготовлення факела, рекламної продукції та дозволи від поліції на проведення акції в Стокгольмі, забезпечує Українська жіноча організація. Витрати, які пов'язані з отриманням дозволу від поліції, з пересилкою факела та купівлю рідини для розпалювання – забезпечує учасник акції.

Читайте також: У Стокгольмі вшанували память жертв Голодомору

Зацікавлені узяти участь у патріотичній естафеті мають заповнити форму за посиланням.

Організаційний комітет з підготовки та проведення заходу складається з представників Управи Української жіночої організації. Організатори залишають за собою право вносити зміни у програму проведення акції.

За додатковою інформацією звертатись на електронну пошту організації: ukfs.info@gmail.com

Нагадаємо, Світовий конгрес українців приймає заявки на проєкт Мережі нащадків Голодомору СКУ «Ми пам’ятаємо», покликаний документувати свідчення трагедії – радянського геноциду українського народу. Організатори закликають молодь доєднуватись, аби допомогти зберегти пам’ять про Голодомор 1932-33 років. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-