Вселенський Патріарх відвідав прийняття з нагоди Дня Незалежності України у Стамбулі

Вселенський Патріарх відвідав прийняття з нагоди Дня Незалежності України у Стамбулі

Фото
Укрінформ
Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій відвідав прийняття з нагоди Дня Незалежності України, організоване Генеральним консульством України в Стамбулі.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Незламний український народ вже здобув перемогу у цій несправедливій, кривавій, терористичній війні. Увесь світ дізнався про Україну, про нашу доблесть і відвагу. Україна у світі утвердила себе як незалежна держава, бренд Україна став символом боротьби за свободу. Невдовзі вичистимо з нашої землі окупантів і більше ніколи нікому не дозволимо допустити навіть у думках, що на волю і свободу України можна зазіхати», - підкреслив генконсул Роман Недільський.

Дипломат висловив подяку за постійну підтримку України та участь у заході Туреччині та турецькому народу, українській та кримськотатарській громадам, керівникам і представникам іноземних дипустанов, міжнародних організацій, акредитованих в Стамбулі, бізнесменам та всім гостям вечора.

Роман Недільський наголосив на підтримці Вселенського Патріархату та Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія України та українців.

«Слова Його Всесвятості – «я з вами, молюся за вас», закарбовані у наших серцях з перших днів війни і до перемоги», - сказав генконсул.

У рамках заходу пройшов благодійний концерт класичної музики у виконанні українського скрипаля, cоліста-концертмейстера, першої скрипки Бількентського симфонічного оркестру в Анкарі Євгена Кострицького та друга України туркменського піаніста Рустама Рахмедова.

Також було проведено розіграш картини української художниці Лілії Студницької, створеної в рамках Istanbul Artist Residency. Усі отримані кошти від продажу будуть спрямовані на United24 для допомоги Україні. У результаті розіграшу картину отримав Вселенський Патріархат.

У рамках благодійного вечора було проведено виставку фоторобіт вже відомого на весь світ пресофіцера полку «Азов», звільненого в результаті обміну захисника Маріуполя Дмитра Козацького («Ореста») та української фотомисткині Світлани Задоровської.

Українські дипломати, українська громада та гості вечора зі щирою радістю зустріли звістку про звільнення з рашистського полону 215 наших героїв – захисників Маріуполя.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Анкарі, на території новобудови, де зводять новий комплекс майбутнього Посольства України в Туреччині, відбувся благодійний концерт з нагоди Дня Незалежності України.

Фото: Генконсульство України в Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-