Україна: стале економічне відновлення для людей і природи

Україна: стале економічне відновлення для людей і природи

Укрінформ
22 вересня, 15:00 - міжнародна онлайн-пресконференція на тему: «Україна: стале економічне відновлення для людей і природи».

Організатори: WWF Центральної та Східної Європи, WWF-Україна спільно з Boston Consulting Group (BCG) в рамках глобального партнерства WWF-BCG.

Спікери: Андреас Бекманн (Andreas Beckmann) - виконавчий директор WWF Центральної та Східної Європи, Відень; Богдан Вихор - виконавчий директор WWF-Україна, Київ; Хубі Майнеке (Hubi Meinecke) - глобальний керівник напряму «Клімат і сталий розвиток», BCG, Гамбург; Томіслав Чорак (Tomislav Corak) - керуючий директор і партнер BCG, Будапешт.

Коротко. Онлайн-пресконференція, присвячена міжнародній презентації звіту «Україна: стале економічне відновлення для людей і природи», підготовленого WWF Центральної та Східної Європи, WWF-Україна спільно з Boston Consulting Group (BCG) в рамках глобального партнерства WWF-BCG. Під час заходу буде йти мова про "зелене" післявоєнне відновлення, яке сприятиме економічному розвитку, пришвидшить вступ України до ЄС та посилить безпеку країни.

На думку авторів звіту, відновлення ключових секторів економіки має враховувати передові екологічні критерії та стандарти, особливо європейські. За належного втілення це дозволить знизити залежність від імпорту викопного палива, запобігатиме дефіциту природних ресурсів, зокрема в умовах зміни клімату.

Звіт пропонує понад пів сотні рекомендацій щодо сталого управління лісами та водними ресурсами, відновлення будівництва, транспорту, енергетики, сільського господарства і виробництва. Автори підкреслюють, що екологічна безпека є частиною загальної системи безпеки країни.

Тому важливо:

  • запроваджувати стандарти економіки замкненого циклу (циркулярна економіка) у всіх ключових секторах;
  • розвивати стале сільське господарство на основі найкращих практик, зокрема таких як Стратегія ЄС “Від лану до столу”;
  • надати природоохоронний статус 30% території України.

Формат заходу – онлайн.

Реєстрація для участі у пресконференції за посиланням:

https://wwf.zoom.us/webinar/register/WN_QwjtFL_kRaytTBEkV-UPXg

Після реєстрації ви отримаєте запрошення у своєму календарі та посилання для доступу до пресконференції.

Захід проходитиме англійською мовою з синхронним перекладом українською.

Під час пресконференції працюватиме розділ «питання-відповідь» англійською та українською мовами.

Додаткова інформація тел.:  +38 096 230 44 62, e-mail: triabokin@wwf.ua (Тетяна Рябокінь, WWF-Україна).

Підсумкові матеріали:

Екологічна безпека має стати частиною безпекової парадигми України - експерт

Прискіплива увага до природного компонента є основою майбутнього соціального, культурного та економічного відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це заявив Богдан Вихор, виконавчий директор WWF-Україна під час міжнародної пресконференції "Україна: стале економічне відновлення для людей і природи".

На пресконференції було представлено звіт, підготовлений WWF Центральної та Східної Європи, WWF-Україна спільно з Бостонською консалтинговою групою, з рекомендаціями щодо сталого управління в ключових секторах економіки (будівництві, транспорті, енергетиці, сільському господарстві тощо).

Зазначалося, що в кожному з цих секторів є можливості для зменшення вуглецевого сліду, більш ефективного використання природних ресурсів та природоорієнтованих рішень в ході післявоєнного відновлення.

«Ми вже спостерігаємо певні наслідки зміни клімату: посуху у центральній частині України, зміни рівнів опадів, поширення пожеж на півночі… Тому відновлення країни після війни має відбуватися в такий спосіб, який би готував нас до змін клімату з урахуванням збереження нашого природного капіталу. Ми не можемо повернутися до незаконних рубок лісів, до створення парків, які існують лише на папері. Екологічна безпека має стати частиною української загальної безпеки», — зазначив Вихор.

На його переконання, прискіплива увага до природного компонента є основою майбутнього соціального, культурного та економічного відновлення країни.

Експерт нагадав, що уряд України вже розпочав роботу над втіленням плану післявоєнного відновлення країни. І принцип сталості є ключовим на порядку денному цього відновлення.

«Україна може забезпечити стійкий розвиток сучасної, стійкої, низьковуглецевої і природоорієнтованої економіки. Зараз вдалий момент для забезпечення стійкого розвитку нашої економіки, яка здатна виробляти товари з вищою доданою вартістю, з використанням інноваційних ресурсів та ефективних технологій і моделей виробництва», - підкреслив Вихор.

Він вкотре наголосив, що модернізація української економіки та інфраструктури в спосіб, що підтримує та розвиває природні екосистеми, а не призводить до їх деградації, створить чимало переваг для української економіки та суспільства.

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбулася Конференція з питань відновлення України після збройної агресії російської федерації. Під час конференції було затверджено сім принципів відновлення України. Одним із цих принципів є спрямованість на сталий розвиток.

World Wildlife Fund (WWF) - міжнародна неурядова організація, що займається збереженням природи, дослідженнями та відновленням природного середовища.

Українська команда WWF — це професійні екологи і біологи, комунікаційники та проєктні менеджери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-