Фільм про дітей зі Сходу України переміг на скандинавському кінофестивалі

Фільм про дітей зі Сходу України переміг на скандинавському кінофестивалі

Укрінформ
Картина данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта «Будинок зі скалок» про історію дітей зі Східної України став лауреатом найбільшого в Скандинавії кінофестивалю Göteborg Film Festival.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство України в Швеції.

Зазначається, що стрічка спільного виробництва України, Данії, Швеції та Фінляндії виборола перемогу в номінації “Найкращий нордичний документальний фільм”.

У кінофільмі "Будинок зі скалок" оповідається про декількох соціальних працівників на сході України, які працюють в особливому дитячому будинку та створюють безпечний простір для дітей. 

Створення фільму відбувалось у співпраці з українською благодійною організацією Голоси дітей, яка надає психологічну та психосоціальну підтримку дітям, які постраждали від війни.

"Вітаємо всю команду, яка працювала над фільмом, а також неймовірних зірок Єву, Олександру, Миколая, Маргариту Миколаївну та Ольгу Вікторівну з перемогою. А також дякуємо нашим іноземним партнерам та всім причетним за увагу до України та підтримку", - зазначили в українському дипломатичному представництві.

Читайте також: Два українські фільми відзначили на кінофестивалі Sundance

Ґетеборзький кінофестиваль щорічно проводиться у шведському місті Ґетеборг. Він є найбільшим в Скандинавії; тут щорічно протягом десяти днів у січні-лютому показують приблизно 450 фільмів з шістдесяти країн. Гетеборзький кінофестиваль відіграє важливе значення з погляду укладання договорів в галузі кіноіндустрії.

Фото: Final Cut for Real

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-