Український дім у Вашингтоні стане місцем зустрічі ідей та просування наративів - Маркарова

Український дім у Вашингтоні стане місцем зустрічі ідей та просування наративів - Маркарова

Укрінформ
Посол України в США Оксана Маркарова заявляє, що Український дім у Вашингтоні стане місцем зустрічі ідей, дискусій та просування українських наративів.

Як передає Укрінформ, про це Маркарова написала у Фейсбуці, підбиваючи підсумки другого дня візиту Президента України Володимира Зеленського до США.

"День 2, Вашингтон - головний день візиту з вдвічі довшою за часом змістовною зустріччю Президентів України та США і дуже детальною та насиченою спільною заявою з великою кількістю домовленостей, меседжів, результатів та конкретних планів на вже найближче майбутнє", - наголосила Маркарова.

За її словами, 1 ​​вересня також пройшла зустріч за сніданком з першими особами провідних компаній із фінансового сектору, агро, інфраструктури, енергетики та оборонної індустрії. З більшістю були підписані конкретні домовленості про співпрацю, інвестиції чи спільні проєкти. Відбулась церемонія покладання вінків на Арлінгтонському кладовищі і потужний виступ Президента в Музеї Голокосту, повідомила Маркарова.

Також відбулась "важлива зустріч Першої леді з жінками-лідерками, під час якої обговорювали багато важливих питань та ініціатив. Відбулась дружня зустріч з очільниками та членами Українського конгресового кокусу на чолі з Марсі Каптур, яка невтомно працює над розвитком стратегічного партнерства між країнами", - зауважила посол.

"І звичайно, відкриття Президентом та Першою леді Українського дому разом з українською громадою та нагородження лідерів і представників нашої громади. Саме 1 вересня 2021 року буде датою початку діяльності в Вашингтоні місця, яке в синергії з Посольством України в США буде нашим Home away from Home, місцем, де тисячолітня історія нашої великої країни і її не менш велике модерне майбутнє буде зустрічати всіх відвідувачів", - підкреслила Маркарова.

Читайте також: Зеленський в Українському Домі вручив нагороди активістам діаспори

Вона наголосила, що "довгий і результативний день для української делегації завершується в Сан-Франциско".

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом.

За результатами зустрічі Зеленського з Президентом США Джозефом Байденом 1 вересня у Білому домі Офіс Президента опублікував спільну заяву щодо стратегічного партнерства двох країн.

Фото: Телеканал "Дом"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-