У Ганновері проведуть виїзне консульське обслуговування громадян України

У Ганновері проведуть виїзне консульське обслуговування громадян України

Укрінформ
Генеральне консульство України в Гамбурзі планує здійснити 15 травня консульське виїзне обслуговування до столиці Нижньої Саксонії – Ганновера.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні консульства.

Особистий прийом громадян відбудеться з 10:00 до 14:00 за адресою: Hannoversche Str. 122, 30627 Hannover - Misburg у Парафіяльній залі парафії Св. Володимира УГКЦ.

Генконсульство щиро подякувало парафії Св.Володимира та її пароху от. Роману Максимціву за готовність надати приміщення для прийому громадян України.

 Доступними будуть такі консульські послуги:

  • видача вже оформлених закордонних паспортів;
  • оформлення клопотання про постійне проживання за кордоном;
  • оформлення клопотання про вихід з громадянства України;
  • постановка на постійний або тимчасовий консульський облік;
  • оформлення довідки про реєстрацію дитини громадянином України;
  • нотаріальні дії.

Генконсульство звертає увагу, що з технічних причин відомство не має змоги під час консульського виїзного обслуговування здійснювати процедуру оформлення нового паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Увесь перелік документів, які необхідні для здійснення вищеперерахованих консульських дій, можна знайти на сайті Генконсульства: hamburg.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya.

Зауважується, що, оскільки Генконсульство не матиме можливості приймати платежі ЕС-карткою, консульський збір має бути попередньо (Найкраще, за 2-3 дні до прийому, оскільки йдеться про суботу) оплачений та належним чином документально підтверджений (цифрові підтвердження на дивайсах до уваги не братимуться). Як, куди та скільки слід перераховувати, можна знайти за посиланням.

Для запису на виїзне консульське обслуговування потрібно надіслати на електронну поштову скриньку Генконсульства gc_deg@mfa.gov.ua повідомлення, вказавши у темі повідомлення таке: # Ганновер – своє прізвище – консульська дія, яку потрібно отримати. Наприклад: # Ганновер – Петренко – оформлення ПМП

У тілі повідомлення потрібно надати свої повні контактні дані включно з адресою і телефоном, а також необхідної консульської дії.

Як підтвердження запису на прийом надійде лист Генконсульства, де буде вказано час, на який запрошують, а також прізвище консульської посадової особи, яка надаватиме відповідну консульську дію.

При цьому треба звернути увагу на таке: 

  • У разі погіршення ситуації навколо зараження COVID-19 виїзне консульське обслуговування може бути скасоване, про що буде розміщена інформація як на сайті Генконсульства, так і на сторінці дипустанови у Фейсбуці. Тому просимо слідкувати за новинами. Щиро сподіваємося, що цього не станеться.
  • Запис потрібно здійснювати за принципом: один запис – одна консульська дія – одна людина.
  • Важливо дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції.
  • Скупчення людей, прихід у супроводі сторонніх людей не припустимі.
  • У разі більшого попиту з боку громадян України щодо запису, ніж буде наявно слотів, перевага у записі надаватиметься людям з особливими потребами, людям похилого віку, вагітним жінкам.

Як повідомляв Укрінформ, посольство України в Естонії призупинило прийом громадян в консульському підрозділі до 3 травня у зв’язку із продовженням у країни жорстких карантинних з метою зменшення стрімкого зростання захворювання населення на коронавірус COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-