«Віддалений гавкіт собак» показали в Алжирі

«Віддалений гавкіт собак» показали в Алжирі

Фото
Укрінформ
Стрічку «Віддалений гавкіт собак» продемонстрували днями на кінофестивалі в Алжирі.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Алжирській Народній Демократичній Республіці.

«У місті Беджая в рамках 17-го міжнародного кінофестивалю, який відбувся під патронатом представництва ЄС в Алжирі, Посол України в АНДР Максим Субх взяв участь у презентації документальної кінострічки «Віддалений гавкіт собак» данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта про життя українців в умовах російської агресії на Донбасі», - йдеться у повідомленні. 

Посол також виступив перед місцевими глядачами з вітальною промовою та висловив вдячність алжирським друзям та дипмісії ЄС за таку ініціативу.

Читайте також: Українські творчі колективи з Анталії взяли участь у фестивалі в Сіде

Як відомо, «Віддалений гавкіт собак» (англ. The Distant Barking Of Dogs) - документальний фільм данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії.

Події у фільмі розгортаються на сході України поблизу лінії зіткнення. У центрі сюжету – життя 10-річного хлопчика Олега, який живе зі своєю бабусею у Гнутовому на Донеччині. Після початку бойових дій на Донбасі вони залишаються в селі і спостерігають за тим, як виїжджають інші. Через цю історію у фільмі показано, що для дитини означає зростати у зоні війни.

Стрічка здобула першу нагороду Амстердамського документального кінофестивалю 2017 р. у номінації «Найкращий дебют» та потрапив до 5 номінантів на «Найкращий європейський документальний фільм» премії «Європейський кіноприз 2018».

У грудні 2018 року асистент режисера фільму Азад Сафаров повідомив, що «Віддалений гавкіт собак» потрапив до короткого списку (15 кандидатів) номінантів на премію «Оскар» 2019 у категорії «найкращий документальний повнометражний фільм». Того ж місяця він здобув Гран-прі фестивалю документального кіно «Артдокфест».

Фото: 5 канал, Ambassade d'Ukraine en Algérie/Посольство України в Алжирі у Facebook, Rencontres Cinématographiques De Béjaia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-