Румунські студентки вдягли вишиванки на знак підтримки України

Румунські студентки вдягли вишиванки на знак підтримки України

Відео
Укрінформ
Студентки Бухарестського університету підтримали акцію «День вишиванки - день солідарності з Україною».

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Румунії у Facebook.

«Румунські студентки Бухарестського університету одягли вишиванки на знак підтримки України. Вишиванка - одяг вільних!», - зазначається у дописі.

Дівчата з факультету іноземної мови і літератури, які вивчають українську мову, розповідають, чому вбралися у традиційний український одяг, прикрашений вишивкою. «Мене звати Моніка, і я вдягнула вишиванку тому, що це гарно», «Мене звати Таня, і я вдягнула вишиванку тому, що захоплююся українською культурою», «Мене звати Аміра, і я вдягнула вишиванку тому, що мені подобається українська музика», «Мене звати Александра, і я вдягнула вишиванку тому, що хочу відвідати Україну», - кажуть студентки.

Дівчата обрали вишиванки ще й тому, що в них є українські друзі, вони вивчають українську мову тощо.

Як повідомлялося, "День вишиванки - день солідарності з Україною" - всесвітня акція, яку цього року започатковала ГО "Всесвітній день вишиванки" спільно з українськими посольствами та об'єднаннями українців закордоном.

У рамках ініціативи відомі та впливові іноземці одягають українські вишиті сорочки як вияв солідарності з Україною.

«Наша спільна мета та завдання: підтримка рівня світової уваги до потреби спільного протистояння російській агреcії; пропагуваня української культуру закордоном; підвищення позитивного іміджу України у світі; привернення уваги українців до того, наскільки високо світова спільнота оцінює наші історичні надбання», - йдеться на сторінці акції у соцмережі.

Організатори акції подякували Посольству України в Румунії за співпрацю.

Відео: Всесвітній день вишиванки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-