Укрінформ пропонує закордонним українцям привітати Романа Сущенка з ювілеєм

Укрінформ пропонує закордонним українцям привітати Романа Сущенка з ювілеєм

Укрінформ
Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ" пропонує закордонним українцям долучитися до привітань незаконно ув’язненого в Росії Романа Сущенка з 50-річчям.

Звернення до усіх небайдужих до долі українського журналіста Укрінформ раніше розмістив у Facebook

"Шановні колеги, друзі та просто небайдужі люди!

8 лютого нашому колезі, незаконно ув’язненому в Росії українському журналісту Роману Сущенку виповнюється 50 років. 

Це вже третій день народження, який він проведе у застінках російської в’язниці, а не поряд з близькими. І кожне слово, кожен знак підтримки з волі допомагає Роману витримати це тяжке випробування.

Саме тому Укрінформ закликає тих, для кого це важливо, надіслати Роману вітальну листівку та таким чином підтримати його!

Зараз Роман Сущенко знаходиться у колонії суворого режиму у Кіровській області в РФ. Ось адреса, за якою йому можна писати: 

Сущенко Роману Владимировичу

ФКУ ИК-11 УФСИН России по Кировской обл.,

деревня Утробино, Кировская область,

Россия 

613043

Зауважимо, що листівки необхідно писати російською мовою - інакше цензура їх не пропустить. 

Також ви можете надіслати привітання і на адресу Укрінформу, а ми передамо їх Роману:

вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ, Україна, 

01001

Email: office@ukrinform.ua

У темі листа вкажіть, будь ласка, “Привітання для Р. Сущенка”.

Перші вітання з ювілеєм вже почали надходити до Укрінформу. Зокрема, вітальні листи для Романа Сущенка надіслали Посольство України у Королівстві Бельгія та Посольство України у ПАР.

Як відомо, 8 лютого Сущенку виповниться 50 років. Вже третій рік поспіль він проводить свій день народження у російській в’язниці.

Планується, що в це день українського політв'язня відвідає лише громадський захисник Марк Фейгін. Він передасть Сущенку вітання від колег, друзів, близьких, а також розповість про новини.

Як повідомлялося, в середині січня Сущенку вперше дозволили тривале побачення з дружиною і дочкою.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-