Євгенія Ащеулова, гітаристка
Життя в ОАЕ та українська громада в Абу-Дабі вплинули на мою творчість
30.01.2019 18:08

Днями на телебаченні Абу-Дабі вийшов сюжет англійською мовою про українську гітаристку, автора пісень і поезії Євгенію Ащеулову. Упродовж 23 хвилин українка розповідає про свою творчість, знання 8 мов та особливий вплив арабської музики й оточення, виконує кілька власних композицій.

Про життя в ОАЕ, джерела натхнення і творчі плани музикант розповіла Укрінформу.

- Євгеніє, розкажіть, як ви потрапили на абу-дабійське телебачення?

- На Абу-Дабі ТБ є серія передач, присвячених жінкам-музикантам, які живуть і творять в Еміратах. Таким чином в ОАЕ також хочуть навчити людей слухати музику, привернути увагу глядача.

- Розкажіть трохи про себе. Звідки ви і де вивчили стільки мов?

- Я народилася у місті Павлоград Дніпропетровської області. Маю вищу освіту, яку здобула в Києві. Також навчалася і стажувалася в Європі – Італії, Німеччині й Швейцарії. Завдяки подорожам і навчанню у різних країнах і опанувала мови - українську, російську, італійську, англійську, французьку, португальську, іспанську. Зараз вивчаю арабську.

 - З чого почалося ваше захоплення музикою?

-  Займатися музикою я почала через свою бабусю Августу – блискучого музиканта, вокалістку, артистку хору. Вона познайомила мене зі світом музики. Я бачила всі її репетиції, спостерігала за її життям на сцені. Бабуся багато подорожувала.

 - У сюжеті ви зазначили, що маєте особливу гітару. Чим вона цікава?

- Так, вона особлива, має форму електрогітари і нейлонові струни. Це ручна робота, виробництво відомого канадського бренду Godin. Гітара напівакустична, це дає багато можливостей, функцій і кольорів. Звук вражаючий.

- Ваша музика різнопланова, прониклива, зворушлива. Де Ви берете натхнення для своїх композицій, поезій?

- Що надихає мене писати нові композиції, пісні, вірші? Це різні речі: подорожі, зустрічі з людьми, книги, гарні фільми.

- А чим вашу творчість збагатили Емірати?

- Я живу тут вже майже 4 роки, і це дуже цікавий досвід: тут можна знайти те, чого я ще не зустрічала у своїх подорожах. Я завжди хотіла створити щось оригінальне. Іноді ти просто прогулюєшся і раптом відчуваєш якійсь ритм, це так чудово. Мені сподобалися арабські пісні, вони мають особливу вібрацію, колір, пристрасть, настрій, емоції. Я також вивчаю арабську мову, і коли пишу арабські літери, це для мене як арт-терапія.

- Українська громада в Абу-Дабі дуже пишається вами. Вас називають «фантастичною» та «українською зіркою в Еміратах». Вас це надихає?

- Так, громада вплинула на мою творчість. Крім того, що я володію гітарою як інструментом, я ще співаю та пишу авторські пісні, твори. Дякуючи громаді в Абу-Дабі, я почала писати також і українською. Вони мене надихнули.

- Євгеніє, у телепрограмі лунає ваша композиція Ukrainian Chill-Out. Розкажіть про неї, будь ласка.

- Ми створили її разом із моїм другом Олегом, який мешкає у Києві. Він написав електронну бек-доріжку, я – соло на гітарі. Звукозапис цієї композиції вiдбувся в Абу–Дабі, він став можливим завдяки Джеймсу Ревелсу, саундпродюсеру зі США.

- Розкажіть трохи про свої творчі плани.

- Я зараз працюю у студії із саундпродюсером над записом нового сінглу. Це вже буде професійний продакшн, конкурентоспроможний, готовий розкривати серця слухачів і підкорювати вершини чартів. Також в мої плани входить запис повноцінного альбому, який надихатиме слухача.

- Євгеніє, що б хотіли сказати прихильникам вашої творчості?

- Бажаю мріяти, мати сили і твердість духу, щоб досягати мрій, подорожувати, вивчати рiзні мови, щоб мати можливість краще розуміти світ та самого себе. І, звичайно ж, слухати більше музики, цієї тонкої матерії, яка живить душу і тіло.

Марина Федяніна, Київ

Фото зі сторінки Євгенії Ащеулової у Facebook

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-