Патріарх Варфоломій отримав

Патріарх Варфоломій отримав "Книгу Добра" від українських дітей

Укрінформ
Українські діти під час поїздки до Стамбула передали Вселенському патріархові Варфоломію “Книгу Добра”, а він, у свою чергу, благословив юних послів добра та миру.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Символічно, що саме в Міжнародний день добра (13 листопада - ред.) діти-учасники проекту "Книга Добра", кожен з яких несе свою історію добра, зустрілися з Вселенським патріархом Варфоломієм і отримали благословіння на свої добрі справи. Радий, що маю можливість підтримувати цей проект. Дуже хотів би бути сьогодні на цій зустрічі у Стамбулі разом з вами. Наступного разу обов`язково вийде!” – написав він.

Як відомо, "Книга Добра" розпочала свою мандрівку світом з Ватикану, де Клімкін разом з дітьми передав книжку Папі Римському.

"Книга добра" - це міжнародний соціальний проект, який об'єднав тисячі дітей і дорослих з метою пошуку унікальних історій про добро в усіх його проявах.

Проект стартував у лютому під патронатом Президента за підтримка Міністерства закордонних справ, Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства людських ресурсів Угорщини, народного депутата і письменниці Марії Матіос і з благословення Його Преосвященства Любомира Гузара.

На першому етапі проекту діти та дорослі з усіх регіонів України писали реальні історії. На адресу організаторів проекту надійшло тоді більше 3 тисяч унікальних історій про добрі, мудрі вчинки безкорисливих людей з чуйним серцем і хорошими помислами. З них було відібрано сотню найцікавіших історій.

Другий етап був присвячений створенню унікальних малюнків до історій майбутньої книги. За цей час його організатори отримали близько 40 тисяч ілюстрацій до вже написаних історій про добро і вибрали 100 найкращих.

На завершальному етапі відібрали 50 історій і малюнків, які увійшли до "Книги добра".

Книгу виготовляли у Центрі української культури в Таллінні. Її друкували на спеціальному папері, що зберігається більше тисячі років. Папір виготовляли з бавовни і сушених трав. На кожну сторінку створили окреме кліше, де вивели історії про добро каліграфічним почерком.

Таким чином виготовлено 100 ексклюзивних екземплярів "Книг добра" (на черпаному папері) та 10 тис. її друкованих примірників.

За час реалізації проекту у ньому взяли участь більше 300 тисяч дітей та дорослих.

Фото: Pavlo Klimkin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-