Фільм про Сліпака переміг на кінофестивалі “Ukraїna!” у Варшаві

Фільм про Сліпака переміг на кінофестивалі “Ukraїna!” у Варшаві

Укрінформ
Документальний фільм "Міф" Леоніда Кантера та Івана Яснія про відомого на весь світ оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі, переміг на третьому кінофестивалі “Ukraїna!” у Варшаві.

Про це повідомляє прес-служба української дипустанови у Варшаві.

"З приємністю інформуємо, що документальний фільм "Міф" реж. Леоніда Кантера та Івана Яснія переміг на цьогорічному Фестивалі українського кіно у Варшаві", - сказано у повідомленні.

Як інформувалося, на кінофестивалі “Ukraїna!”, який проходив з 25 по 28 жовтня, показали 17 українських фільмів.

Раніше Укрінформ повідомляв, що стрічку "Міф" про оперного співака Василя Сліпака визнали найкращою на фестивалі документального кіно Figueira Film Art Festival, який відбувся в Португалії у вересні. 

Нагадаємо, фільм "Міф" мав найширший прокат в історії українського документального кіно. В Україні прем'єра відбулася 8 лютого, після чого стрічку побачили в багатьох європейських країнах, США та Канаді.

"Міф" – фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія – розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. 

У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель.

Музику для фільму написали одні з кращих композиторів сучасності. Серед яких - Євген Гальперін, що писав музику для Люка Бессона і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко (NOVA OPERA) та Едуард "Діля" Приступа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-