Українському культурному центру в Парижі присвоєно ім'я Василя Сліпака

Українському культурному центру в Парижі присвоєно ім'я Василя Сліпака

Фото, відео
Укрінформ
Культурно-інформаційному центрові при Посольстві України у Франції офіційно присвоєно ім’я Героя України, соліста паризької опери Василя Сліпака.

Урочиста церемонія відкриття дошки відбулася 14 жовтня у Парижі, повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці активістка та український журналіст у Франції Алла Лазарєва.

"Український культурний центр у Парижі носить від сьогодні (14 жовтня - ред.) ім‘я Героя Украіни, соліста Паризької опери Василя Сліпака. Цього не просто було домогтися, але часом, на щастя, перемагають сили добра та здоровий глузд. Василь був видатним співаком, який прославив Україну на європейських сценах, і водночас - справжнім патріотом своєї країни. Посилання на його ім‘я зобов‘язує не стільки до високих слів, скільки до дії, співзвучній Василевим принципам", - написала вона.

Також після церемонії відкриття дошки найближчі друзі та колеги Сліпака у супроводі хору Святого Володимира виконали його улюблену українську пісню "Місяць на небі". 

Після цього відбувся вернісаж фотовиставки Олеся Кромпляса "ПРОМКА" за участю автора робіт.

Як повідомляв Укрінформ, на початку 2018 року представники української громади Франції звернулися до МЗС України з проханням надати Культурно-інформаційному центрові при Посольстві України у Франції в Парижі ім’я Героя України, соліста паризької опери Василя Сліпака.

Василь Сліпак жив у Парижі майже двадцять років, виступав на сценах багатьох славетних театрів світу. З початком війни на Донбасі, він брав активну участь в різноманітних акціях задля збору коштів на підтримку захисників України. У 2016 він долучився до загону добровольців та загинув 29 червня на Світлодарській дузі (Донецька область).

Василь Сліпак став першим в історії України добровольцем, якого посмертно нагороджено Золотою Зіркою Героя. 

Також його ім’я було присвоєно Великому концертному залу Національної музичної академії ім. П.Чайковського у Києві. 

Фото Алли Лазарєвої

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-