В Австралії вшанували українців, які воювали під час Першої світової

В Австралії вшанували українців, які воювали під час Першої світової

Фото, відео
Укрінформ
 Вшанування пам’яті “українських АНЗАКів” - перших українських поселенців в Австралії, які воювали у складі Австралійсько-новозеландського армійського корпусу в роки Першої світової війни, відбулося в Канберрі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми пишаємося нашими земляками, які зробили Австралію такою процвітаючою країною, якою вона є сьогодні. Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто боровся за незалежність та добре майбутнє України, Австралії і всього демократичного світу. Ми також віддаємо шану тим українським військовим, які боронять свою землю на сході України. І я дякую уряду Австралії за підтримку моєї держави у цей нелегкий час”, - сказав посол України в Австралії Микола Кулініч.

Урочисте вшанування пам’яті “українських АНЗАКів” у Австралії / Фото: Юсип’юк Іван, Укрінформ

Голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів нагадав, що минулого року австралійські українці відправили українським військовим на фронт велику кількість печива АНЗАК на знак підтримки.

“В цілому у всі часи ми боремося проти того самого зла... Сьогодні ми згадуємо наших предків, які воювали, і думаємо про тих, хто продовжує воювати за світ принципів, за світ цінностей”, - наголосив він.

Читайте також: Австралія готова посилити тиск на Росію через МН17

Вшанування українських вояків відбулося біля меморіального знака полеглим у Першій світовій війні і включало підняття прапорів України та Австралії, урочисту церемонію за участю почесної варти Сил оборони Австралії і виконання гімнів обох країн та покладання вінків до монумента воякам АНЗАК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-