Українка розповіла, як відкрила салон краси у Варшаві

Українка розповіла, як відкрила салон краси у Варшаві

Укрінформ
Українка Дарина Кочерженко відкрила у Варшаві власний салон краси "Cut It" ("Відріж Це").

Про історію відкриття свого дітища вона розповіла українській газеті у Польщі "Наше слово".

"Я хотіла створити комфортну атмосферу для своїх клієнтів, 80% яких розмовляють українською і російською мовами. Я люблю свою професію, але не люблю, коли мені вказують, що я маю робити, тому й вирішила відкрити свій власний бізнес", – розповіла дівчина.

За словами українки, до переїзду у Польщу вона працювала 11 років у престижному салоні в Києві. Потім її роботодавець запропонував відкрити бізнес у Варшаві, на що вона погодилася.

Дарина зазначила, що з оформленням документів допоміг бізнес-інкубатор (організація, яка консультує підприємців-початківців, допомагає розвивати свою справу). На думку дівчини, це  оптимальне рішення для тих, хто тільки починає свій бізнес.

"Я знаю людей, кому ці компанії дуже допомогли, хоч мій особистий досвід не до кінця позитивний. Мінус у тому, що бізнес-інкубатор оформляє договір, який не дуже надійний. Ніби ти працюєш легально, але на підставі цього договору, наприклад, важко зробити Карту побуту, та й банки не дають кредитів", - відзначає вона.

Також надважким завданням було знайти потрібне приміщення для салону - у Польщі власники неохоче винаймають іноземцям площу. Оскільки оренда була "надто високою і нерентабельною, а кількість клієнтів не така вже й велика", через рік салон закрили.

Наразі українка тримає власний салон краси, який розташований у старій кам’яниці на одній із центральних вулиць – Маршалковській. Її команда складається з перукарів, адміністратора, бухгалтера і менеджера соціальних мереж. Усі вони українсько- і російськомовні.

Дарина часто бере участь у fashion-зйомках для журналів з усього світу. 

На останок дівчина підкреслила, що відкриття власного бізнесу у Польщі - це "дуже важкий процес, котрий не закінчується після відкриття бізнесу. Він вимагає часу, нервів, спілкування з людьми і часто не приносить очікуваного доходу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-