Вуса та оселедець: як змінилося життя американського волонтера в Україні

Вуса та оселедець: як змінилося життя американського волонтера в Україні

Укрінформ
26-річний американський волонтер із "Корпусу Миру" Дейн Стівс після кількох років роботи в Україні став справжнім українцем - вивчив мову, відростив вуса та вистриг оселедця.

Американець проходив волонтерську програму з екологічного збереження довкілля у містечку Бар на Вінничині. Наразі програма закінчилася і Стівс готується до повернення на Батьківщину, повідомляє Вiнниця.info.

"Дейна можна сміливо називати американця з щирою українською душею. От хоча б візьміть той аспект, що українську мову він вивчив буквально за два роки. І говорить нею не гірше за багатьох наших земляків. Він із цікавістю вивчає нашу історію, нашу культуру. Він переймається за екологію. За цей час, який він був в Барі, він так самовіддано намагався зробити життя у ньому кращим. І от, коли настав час їхати, він несподівано до мене звернувся та попросив його підстригти. Вірніше, вистригти оселедця", - розповів  друг та колега по "Фонду громади "Бар" Роман Мочарний.

Читайте також: Волонтерів зі всього світу запрошують долучатися до освітніх проектів в Україні

За його словами, кілька років Дейн на голові відрощував коси, мріяв про довгого хвоста.

"Але каже, що треба зістригти волосся. Воно йому заважає. Я взяв машинку. Налаштував під потрібну програму. Спочатку була просто ідея вистригти козацький оселедець, сфотографувати та зістригти його. Та Дейну така зачіска дуже сподобалася. Вирішили залишити її до завершення святкування Великодня. Є ідея зробити фотосесію у стилі козака Мамая. Вишиванку Дейн має. Її подарували дівчата з нашого Барського коледжу. Самі шили з лляної тканини, самі вишивали. Дейн вже давно завів вуса, і вони у нього виросли, як у справжнього козака. Залишилося лише облаштувати локацію. Візьмемо бандуру", - додав Роман.

Сам американець задоволений своєю зачіскою: "Дуже зручно. Відчуваю себе комфортно. Така легкість".

Нагадаємо, найбільша волонтерська програма у Східній Європі GoCamp запрошує волонтерів зі всього світу долучатися до її освітніх проектів в Україні у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-