У Греції пройшов фестиваль

У Греції пройшов фестиваль "Барви писанки"

Фото
Укрінформ
В Афінах 1-4 квітня відбулися урочисті заходи в рамках ІІ–го міжнародного фестивалю "Барви писанки".

Про це повідомляється на Facebook-сторінці українського посольства в Греції.

На фестивалі з успіхом пройшли майстер-класи зі створення українських писанок від художниці й викладачки Петриківського розпису, члена Національної асоціації вчителів народного мистецтва України Наталі Стативи-Жарко.

Також у рамках заходу відбувся святковий концерт за участі самодіяльних колективів українських громадських об’єднань Греції.

Гостями заходу стали представники Посольства України, грецьких культурних і мистецьких кіл, волонтерських організацій та української громади Греції. 

Читайте також: У старовинному французькому замку пройшов фестиваль "Писанка"

Фестиваль "Барви писанки" є міжнародним арт-проектом, що об’єднав українців з Великої Британії, Іспанії, Італії, Польщі, Туреччини, Німеччини, Норвегії, Нідерландів, а також громадські організації з різних міст України (Львів, Чернівці, Тернопіль, Маріуполь, Краматорськ, Бердянськ) з метою збереження і популяризації українських Великодніх традицій, зокрема писанкарства. Цей захід вже вдруге проходить в Афінах.

Подія відбулася за ініціативи Центру підтримки і розвитку української культурної спадщини "Трембіта", сприяння Посольства України в Грецькій Республіці, Муніципалітету Перістері та грецької неурядової організації "Melissa Network of Migrant Women". 

Нагадаємо, у старовинному французькому замку Во-льо-Пеніль, що поблизу міста Мелан неподалік столиці, вчетверте відбувся фестиваль "Писанка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-